Moto


Nalazite se ovdje: Početna stranicaMotoAndrea Divizioso glatko odnio pobjedu u Italiji, Ducatiju prvo i treće mjesto

Andrea Divizioso glatko odnio pobjedu u Italiji, Ducatiju prvo i treće mjesto


Kada je prešao u vodstvo Andrea Divizioso ništa više nije prepuštao slučaju. Precizna vožnja i snaga Ducatija donijela je talijanskom vozaču i talijanskom timu pobjedu na domaćoj stazi Mugello u Italiji.

Iako je na početku izgledalo kako će Ymahini vozači Maverick Vinales i Valentino Rossi dominirati stazom. To se nije dogodilo. Sve je bilo u znaku ovog Talijana, Andrea Diviziosa, koji je unatoč zdravstvenim problemima utrku završio na najvišem pobjedničkom postolju. Oštra se borba vodila između prva četiri vozača. Vinales je također želio pobjedu, to se vidjelo, no jednostavno nije uspio pronaći odgovor za savršenog Diviziosa.

Radost Ducati tima, ali onog drugog (Pramac Racing) tim je veći jer je na trećem mjestu utrku završio Talijan Danilo Petrucci ispred još jednog Talijana, Valentina Rossija. Podsjetimo se kako je Rossi imao težak pad na prošloj utrci, a prije ove utrke se žalio na bolove u ramenu što je vjerojatno imalo utjecaja na ishod ove utrke.

Oštra se borba vodila i za peto mjesto na kojem je ugodno iznenadio Alvaro Bautista koji je na netvorničkom Ducatiju bio brži od aktualnog svjetskog prvaka Marca Marqueza (Honda). Još jedan “rookie”, Johann Zarco na Monster Yamahi utrku je završio ispred Jorge Lorenza na tvorničkom Ducatiju.

Na ljestvici vozača Vinales je povećao vodstvo ispred sada drugog Diviziosa i trećeg Rossija, dok su među prvih pet Marquez i Pedrosa. Slijedeća se utrka vozi idućeg vikenda u Španjolskoj.