Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliAmoritzGT DR7 DoniRosset – brazilski superautomobil s motorom od Dodge Vipera!

AmoritzGT DR7 DoniRosset – brazilski superautomobil s motorom od Dodge Vipera!


Rođen je novi superautomobil! Dolazi nam iz Brazila, a nastao je iz AmoritzGT DR7 koncepta, a možete ga zvati i DoniRosset superautomobil. Kako god ga zvali, izgleda sjajno!

Prije nekoliko godina jedna hrabra ekipa u Brazilu odlučila je kreirati svoj vlastiti superautomobil. Projekt je vrlo ambiciozan, samim tim jer Brazilci kreću iz nule. Krajnji rezultat bi trebao biti vrhunski superautomobi koji bi trebao konkurirati najelitnijim talijanskim i drugim automobilima, i po dizajnu i po performansama.

Originalni projekt je nazvan DR7, a prema fotkama koje možete vidjeti, djeluje impresivno, barem na prvi pogled. Možete ga prepoznati i pod nazivom DoniRosset, ili pod najnovijim nazivom Donino “Doni” Rosset. Saznajemo kako se radi o ekskluzivnom modelu s vrlo ograničenom serijom, s nekim elementima posuđenim od modela Lamborghini Gallardo i Ferrari 458 Italia.

Ispod vrlo lagane karbon-fiberske vanjštine, točnije pod haubom nalazi se moćni 8,4 litarski V10 motor posuđen od Dodge Vipera. Ipak, razlika postoji, jer je motor postavljen više prema sredini (mid-engine), a kako bi se smanjio moment inercije što omogućuje bolje vozne karakteristike, pogotovo u skretanju koje postaje lakše i brže. Twin-turbo punjeni motor će razvijati više od 1.000 konja, a bit će spojen na 6- brzinski ručni mjenjač kojeg potpisuje Mendeola.

Sve ovo zvuči (i izgleda!) jako dobro, a saznali smo i cijenu koja nije nimalo “brazilska” nego “luksuzna”. Ako želite kupiti AmoritzGT superautomobil, morat ćete izdvojiti oko 1 milijun dolara. No, prvo morate stati u red za prvih 50 primjeraka, jer su narudžbe već počele…

Pa ako superautomobil mogu imati Slovenci, pa i mi Hrvati (i to Rimac elektromobil!), zašto to ne bi mogli i Brazilci 🙂