Vremeplov


Nalazite se ovdje: Početna stranicaVremeplovAlfa Romeo Alfasud – kako upropastiti odličan i lijep automobil

Alfa Romeo Alfasud – kako upropastiti odličan i lijep automobil


Alfa Romeo Alfasud je bila talijanska ljepotica, ali sve njene vrline su upropaštene katastrofalnom kvalitetom izrade…

Talijanska čizma je bila početkom 60-ih godina prošlog stoljeća gospodarski duboko raslojena zemlja. „Sit gladnom ne vjeruje“, tako bi se mogao prokomentirati animozitet između razvijenog sjevera i „gladnog“ juga susjedne nam zemlje. Čelnici Alfa Romea uz blagoslov i potporu talijanske vlade željeli su smjestiti nove proizvodne pogone u blizinu Napulja kako bi jug zemlje mogao malo prodisati. Ti proizvodni pogoni bili su u većinskom vlasništvu Alfa Romea i Finmeccanica. U njima se trebala proizvoditi Alfa kompaktnih dimenzija sa prednje smještenim boxer motorom, odlične aerodinamike i povoljne cijene. Ime tog automobila bilo je Alfasud, a samo ime govori o tome odakle automobil dolazi jer je „sud“ talijanski naziv za jug. Za pogonsku koncepciju odabrana je ona sa nasuprotno smještenim klipovima tj. boxer koncepcija. Boxer motor je uz uravnoteženost rada imao značajan utjecaj i na težište automobila pa je ova mala Alfa imala i sportsku notu. Dijeta je učinila svoje pa je težila svega 830kg iako su se mase tadašnjih automobila sličnih gabarita također kretale oko te brojke. Za konstuktora motora Talijani su protegnuli noge do Austrije i odbarali čovjeka pod imenom Rudolf Hruska. Iskustvo mu se nije moglo poreći jer je istu stekao razvijajući motor za legendarnu Bubu. Odijelo je bilo dizajnirano od strane legendarnog GIiorgetta Giugiaroa. Mala Alfa je imala sve sastojke za uspjeh, ali na kraju nažalost tomu nije bilo tako.

Alfa Romeo Alfasud 02

Protiv uspjeha ovog modela već su se od početka urotile razne mračne sile. Fiat je u ovoj maloj Alfi vidio dostojnog konkurenta pa se nije libio ni podmićivanja mafije kako bi sprječio ili bar u kranju ruku prolongirao gradnju tvornice. Tvornica „Pomigliano d´Arco“ je bila desetkovana i raznim štrajkovima zbog izuzetno velike potražnje za radnim mjestima. Ekonomski osiromašen jug Italije tome je uvelike pomogao pa je broj konkurenata za jedno mjesto bio i do desetak puta veći nego što je bilo radnih mjesta, a podmićivanje i korupcija također nije bio stran pojam u konkuriranju za radna mjesta.

Alfa romeo Alfasud predstavljena je 1971.g u Torinu. Novinari i automobilistički svijet su ju hvalili na sva zvona. Oklop koji je dizajnirao Giugiaro uz odlične vozne karakteristike (diskovi na sva četiri kotača, nisko težište, odličan ovjes, volan podesiv po visini, dvostruke pregrade između motora i kabine zbog što manje buke, vrhunska aerodinamika i za ono vrijeme potentni 1.2 litarski motor sa 63 KS), ova mala Alfa je trebala postati uspješnica talijanskog proizvođača. Sljedeće godine stigla je i malo jača (68 KS) «ti» verzija koja se stilski razlikovala od obične po dvostrukim prednjim svjetlima i spojlerima, a novost je bio i novi pet-stupanjski mjenjač koji će se naći i u kasnijim verzijama Alfasuda.

Alfa Romeo Alfasud 04

Alfa Romeo Alfasud 08

1975. godine predstavljena je i raritetna Giardinetta, odnosno karavanska izvedba Alfasuda koja je pomirila sportski nastup i ponudu prostora, a sljedeće godine stiže i kupe Sprint-jeftina ulaznica u svijet „Cuore Sportiva“. Sprint je bio pogonjen nešto većim 1.3-litarskim motorom sa 75 Ks koji se kasnije ugrađivao i u obični Alfasud. 1978.godine ponudu motora obogatili su onaj sa 1350ccm i 1490ccm, koji su tazvijali 78 odnosno 85 konjskih snaga. Alfasud sprint je dobio novi naziv 1983.godine i proizvodio se sljedećih 6 godina pod imenom AlfaRomeo Sprint.

Alfa Romeo Alfasud 03

1978.g stiže osvježenje već pomalo zastarjele Alfe, a kozmetičke promjene odnose se na svjetla, branike, masku kao i nešto dorađeniju i kvalitetniju unutrašnjost. 1980.godine stiže „nabrijana“ verzija sa 96 KS.

Alfasud je bio recept za uspjeh, ali onda su kola pošla nizbrdo. Postoji ona izreka kako je taj model :“Hrđao već u katalogu“. Tome je zaista tako, a krivca za isto treba tražiti u izuzetno nekvalitetnom čeliku. Čelik je bio izuzetno loše kakvoće, a uvozio se iz SSSR-a. Južnjački mentalitet je također napravio svoje. Uzmite npr. sljedeći način rada koji zasigurno nikada ne bi mogli pronaći u Toyoti i koji je krajnji primjer „talijanske šlampavosti“. Karoserijski dijelovi su se skladištili u hangarima bez ikakve zaštite. Vjetar je nanašao sol dok su radnici lijepo štrajkali. Kada bi prestali sa štrajkom, uzeli bi lakirerske pištolje i bez ikakve pripreme obojili te limove i sastavili bi automobil. Također, plastični dijelovi unutrašnjosti radili su se po principu:„Ni sebi-ni svom“. Otpadanja ručica prozora, odljepljivanja svih mogućih dijelova bili su pravilo uzrokovano „zaigranošću“ talijanskih radnika.

Alfa Romeo Alfasud 05

Alfa Romeo Alfasud 07

60-ak godina dugu tradiciju i renome koji je Alfa Romeo postigao ovaj model je zamalo bacio u povijesne knijge. Tipičan je to primjer kako u osnovi odličan automobil totalno upropastiti. Silna otpuštanja radnika i „kresanja“ troškova nisu nimalo pomogla Alfi da stane na noge. Ono što je još veći problem je to da se sličan mentalitet nastavio i u ostalim modelima poput 33-ojke, Alfette, 75-ice. U osnovi to su bili odlični automobili, malo je reći odlični, možda i najbolji u svojim klasama, ali jednostavno pristup izradi od tih automobila je učinio vrlo kvarljivu robu. Kako objasniti činjenicu da je 1986.godine Alfa Romeo preuzeo Fiat koji je u prošlosti spletkario oko izgradnje tvornice i kojemu je Alfa dugogodišnji trn u oku.

Da može biti i gore, Alfini čelnici su potkrijepili brakom s Nissan-om. Čovjek bi pomislio da od Nissana treba preuzeti način izrade koji je kod Alfe bio katastrofalan, a model graditi na talijanskom dizajnu. Ne, oni su krenuli drugim putem. Alfa Romeo Arna (ARNA – Alfa Romeo Nissan Automobil) predstavljena 1983 godine naišla je na opće zgražanje i to ne samo kod vjernih alfista već i puno šire. Brak s Nissanom, na oduševljenje svih prestaje 1986.godine kao i proizvodnja Alfinog ružnog pačeta. Alfa Romeo Arna temeljila se na postojećem Nissanu Cherryu koji je za autora ovih redaka možda i najružniji automobil svih vremena.

Alfa Romeo Alfasud 06