Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiAlfa Romeo 4C – službene fotografije i video novog modela, ponovo plijeni pažnju

Alfa Romeo 4C – službene fotografije i video novog modela, ponovo plijeni pažnju


Ovaj ljepotan na četiri kotača dolazi nam iz Alfa Romea, prepoznat ćete ga pod nazivom Alfa Romeo 4C, mali sportaš sa srednje postavljenim motorom. Njegov je izgled zaista jedinstven, lijep je kao slika.

4C nije samo lijep, on je i pravi sportaš sa sportskim srcem, ili ako hoćete motorom. Pod haubom ćete pronaći 1,75 litarski turbo punjeni 4-cilindrični motor koji razvija vrlo solidnih 240 konja, što je za ovako malen automobil težine od samo 955 kilograma i više nego dovoljno.

Prema specifikacijama bi se mogao mjeriti sa još jednim sportskim mališanom, Lotusom Exige, koji je također malen i lagan, a ima odličan odnos kilograma i konjskih snaga. Naravno, na to možemo povezati i potrošnju goriva koja je za ovakve automobile vrlo mala.

Spomenimo kako ima 7-brzinski mjenjač sa dvostrukom spojkom, karbonsku “monocoque” šasiju, te minimalističku kabinu. Ako nas pitate, sviđa nam se njegova jednostavnost. Dizajnerske linije eksterijera su jednostavne i zaobljene, a iznutra nema toga puno, ali je sve na svome mjestu.

Alfa Romeo 4C neće biti jeftin, ali će cijenom ipak konkurirati sličnom modelima u klasi. U Europi mu je cijena oko 40.000 eura za osnovni model, u Americi oko 60.000$, što nam i ne zvuči malo. Jači model Alfa Romeo 4C GTA koštat će oko 50.000 eura.