Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiAlfa Romeo 4C obišao krug na Nurburgring Nordschleife stazi za 8:04
Alfa Romeo 4C

Alfa Romeo 4C obišao krug na Nurburgring Nordschleife stazi za 8:04


Malen, minimalistički, ali lijep i brz. Nova Alfa Romeo 4C je dobro odradila posao i krug na Nurburgring Nordschleife stazi je obišao za samo 8 minuta i 4 sekunde.

Vrijeme je prilično impresivno s obzirom na karakteristike Alfa Romeo 4C automobila – ima samo 240 konja i samo 955 kilograma, dakle manje od jedne tone. No, upravo zbog svoje male težine automobil je doslovno letio na Nurburgringu.

Ovo je inače i svojevrstan rekord staze, jer je Alfa Romeo 4C postigao najbolje vrijeme koje je postavio neki automobil ispod 250 konja, s čim su posebno ponosni u Alba Romeu. Dok je postizao ovaj rekord, na kotačima je imao “ljepljive” Pirelli P Zero Trofeo gume.

Usporedbe radi, dvostruko jači Chevrolet Camaro Z/28 (500 KS) bio je brži i od Porschea 911 Carrera S i Audija R8 V10, a od Alfa Romeo 4C mališana krug je obišao za 27 sekundi brže. Uspoređujemo ih zato jer im je cijena otprilike ista, Alfa je za dlaku jeftinija.

Spomenimo i kako Alfa Romeo 4C pod haubom ima turbo punjeni 1,75 litarski 4-cilindrični motor, do stotke ubrzava za 4,5 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 258 km/h.

Alfa Romeo 4C