Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiAlfa Romeo 4C GTA Coupe temeljit će se a KTM X-Bow platformi

Alfa Romeo 4C GTA Coupe temeljit će se a KTM X-Bow platformi


Šuška se kako će Alfa Romeo na dolazećom 2011 Geneva Motor Showu predstaviti novi koncept sportskog automobila kojeg su nazvali 4C GTA Coupe. Zanimljivo je kako bi trebao biti razvijen na platformi koju vidite, a to je atraktivni KTM X-Bow.

Za one koji su manje upućeni, KTM X-Bow je djelomično razvio talijanski Dallara Automobili, s kojim je Fiat (roditeljska kompanija Alfa Romea) u dobrim odnosima. Naime, Fiat zajednički s Dallarom razvija i novi sportski Abarth Coupe, pa kad sve zbrojite i oduzmete, tada nekako ispada logično i veza novog Alfa Romeovog sportaša i KTM X-Bowa.

Spomenimo kako će novi sportaš iz Alfa Romea imati dvoja vrata, karbon-fibersku kabinu, stražnji pogon, te dosta laganih aluminijskih materijala. Pokretat će ga 1,8 litarski 4-cilindrični benzinac koji razvija više od 250 konja. S obzirom na težinu od samo 820-ak kila, ovaj će soprtaš doslovno letjeti po cesti i trkaćim stazama.

Alfa Romeo 4C GTA Coupe će se prodavati za oko 50.000$, a godišnje će se proizvoditi oko 25.000 primjeraka. prvi primjerci na cesti očekujeu se već početkom 2012. godine.