Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliAcura NSX Ayrton Senna, luksuzna Honda u čast legendi

Acura NSX Ayrton Senna, luksuzna Honda u čast legendi


Acura NSX ili Honda, ovisno gdje živite, već je dugo vremena poznata kao "zaboravljeni super-automobil" u klasi egzotičnih sportaša. Uvijek je plijenio pažnju, i svojim izgledom i svojim voznim karakteristikama. No, ovaj je automobil po mnogo čemu bio poseban i ekstremno skup, pogotovo zbog aluminijske konstrukcije.

Ipak, bez obzira na sve, od 1990. godine kada se pojavila do danas vrijeme je ovu trkaću ljepoticu lagano pregazilo. Niti u njezino zlatno vrijeme Acura/Honda NSX sa svojim V6 motorom nije bila najbrža. Zbog toga je Honda "iznajmila" Ayrtona Sennu, legendarnog vozača Formule 1, koji je u njen razvoj unio i dio sebe. Rezultat je bio automobil koji je u to vrijeme bio bolji i od Ferrarija ili Lamborghinijau klasi, što je bio i motivacijski faktor svima da budu još brži i bolji.

Video koji slijedi je nešto lijepo, uspomena na Auru NSX, Ayrtona Sennu i sve lijepe stvari koje okružuju trkaću auto industriju. Dodat ćemo i samo jedu zanimljivost – Honda priprema potpuno novi NSX model koji bi treba označiti povratak legende.