Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportAcropolis Rally – prijavljeno 13 WRC bolida iz prve lige, za sada ukupno 50 prijava

Acropolis Rally – prijavljeno 13 WRC bolida iz prve lige, za sada ukupno 50 prijava


Trinaest vozača tražit će svoje mjesto na grčkom reliju u vodećem FIA World Rally Championship prvenstvu. Acropolis Rally, ili kako ga često zovu “Reli bogova” vozi se od 31. svibnja do 2. lipnja.

Utrka se vozi u okolici grada Loutraki, koji je smješten 84 kilometara zapadno od glavnog grčkog grada Atene. 50 timova koji su se prijavili predstavljat će 32 različite zemlje. Vozače očekuje 14 brzinskih ispita ukupne dužine od oko 307 kilometara.

Odličan rezultat se očekuje od trenutno vodećeg Sebastiena Ogiera u Volkswagenu Polo R WRC, a ništa manje neće biti opasna i druga dva VW vozača, Jari-Matti Latvala i Andreas Mikkelsen. Boje Citroena branit će Mikko Hirvonen i Dani Sordodok će Khalid Al Qassimi biti za upravljačem trećeg DS3 WRC bolida iz Abu Dhabi Citroen tima.

Acropolis Rally 2013 Grčka 02

Što mogu napraviti Mads Ostberg i Evgeny Novikov, vozači Ford Fieste RS WRC iz Qatar M-Sport tima, te Thierry Neuville i Nasser Al-Attiyah iz Qatar World Rally tima, vidjet ćemo. Ne zaboravimo niti Fieste s Martinom Prokopom i Gabrielom Pozzom. Boje Mini John Cooper Worksa branit će Michal Kosciuszko.

U WRC2 ligi nastupit će sedamnaest vozača, a u Junior WRC prvenstvu za utrku je prijavljeno 10 vozača. Cijela lista prijava nalazi se ovdje.