Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliA7 Sportback h-tron quattro prezentira Audijevu Fuel Cell tehnologiju

A7 Sportback h-tron quattro prezentira Audijevu Fuel Cell tehnologiju


Automobil s pogonom na vodik na LA Auto Showu predstavio je i Audi. Sa snagom od 170 kW ima autonomiju od 500 kilometara.

Ovih dana Fuel Cell tehnologiju prezentirali su Toyota, Honda i Volkswagen, a sad eto i Audi. Čisti pogon na vodik, rezultat kojeg je vodena para iz auspuha, Audi je predstavio na modelu A7 Sportback h-tron quattro.

Automobil koristi kombinaciju dva električna pogona za svaku od dvije osovine, ukupne snage 170 kW (231 KS). Prednji elektromotor dobiva struju iz ćelija goriva s vodikom, a stražnji elektromotor iz hibridnih punjivih baterija. Nema nikakve mehaničke veze između prednje i stražnje osovine.

S punim tankom vodika vozna autonomija iznosi oko 500 kilometara. Ako nestane vodika, može voziti još 50 kilometara samo na struju iz baterija.

S okretnim momentom od 540 Nm automobil težak 1950 kilograma do stotke ubrzava za 7,9 sekundi. Maksimalna mu je brzinaograničena na 180 km/h.

– Ovaj konceptni automobil pokazuje da smo usavršili fuel cell tehnologiju i možemo pokrenuti proizvodnju čim tržište i infrastruktura budu spremni – rekao je Ulrich Hackenberg, član Audijeve uprave zadužen za tehnički razvoj.