Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosport96 prijavljenih posada za 83. Rallye Monte Carlo

96 prijavljenih posada za 83. Rallye Monte Carlo


Na listi prijava za 83. Rallye Monte-Carlo, prvu utrku Svjetskog rally prvenstva 2015., nalazi se 96 posada. Na listi je 18 WRC automobila, a opet ćemo imati priliku gledati dvoboj dva veličanstvena Sebastiena – Ogiera i Loeba.

Rallye Monte-Carlo vozi se od 22. do 25. siječnja i po običaju je to prva utrka nove WRC sezone. Izvan WRC-a je Monte-Carlo bio tri sezone od 2009. do 2011., kad je utrka bila dio Intercontinental Rally Challengea.

Najveći interes definitivno će privući ponovni okršaj dvojice svjetskih prvaka – aktualnog Sebastiena Ogiera u Volkswagenu i bivšeg Sebastiena Loeba, koji se jednokratno aktivirao u momčadi Citroena. Na vrhu liste prijava su uobičajena imena glavnih vozača četiriju tvorničkih ekipa, uz spomenute Ogiera i Loeba tu su Latvala i Mikkelsen (VW), Meeke i Ostberg (Citroen), Evans i Tanak (Ford), Neuville i Sordo (Hyundai), a privatnjaci s WRC automobilima su Prokop, Bertelli, H. Solberg, Bouffier, Kubica i Raoux u Fordovima te Protasov i Chardonet u Citroenima.

U Monte-Carlu će voziti i natecatelji u WRC2 kategoriji te oni u WRC3 i Junior WRC konkurenciji. U WRC2 konkurenciji je 11 posada, većinom s R5 autima, dok posade u JWRC kategoriji (njih 11) nastupaju s Citroenom DS3 R3. Za publiku će sigurno atraktivni biti i nastupi trojice najavljenih vozača s Porscheima u RGT klasi, a to su Delecour, Duez i Dumas.

Rally počinje ceremonijalnim startrom ispred Casina u Monte-Carlu u četvrtak 22. siječnja, a već isti dan se voze i dva noćna brzinska ispita. Ukupno je do nedjelje na rasporedu 15 brzinskih ispita ukupne dužine 356 kilometara.