HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosport9. Nagrada grada Skradina 2015 – Kavecz iznenadio pobjedom, Varljenu rekord staze u klasi

9. Nagrada grada Skradina 2015 – Kavecz iznenadio pobjedom, Varljenu rekord staze u klasi


U svom BMW E90 V8 4.0, u klasi E1-23, Mađar Istvan Kavecz je za dlaku ukrao pobjedu Siniši Kraincu i tako se popeo na najviše pobjedničko postolje za 9. Nagradu grada Skradina 2015.

Nijanse su odlučivale – Kavecz je s vremenom 3:28,397 za samo 0:00,261 bio brži od drugoplasiranog Krainca u njegovom Fordu Escort RS Cosworth. Treći je bio Dejan Dimitrijević u Seatu Leon 3.2 Turbo. Kompletne rezultate brdske utrke u Skradinu možete pronaći ovdje.

Naš Đani Varljen, kojeg medijski pratimo ove sezone, završio je na odličnom 8. mjestu u ukupnom poretku, odnosno bio je sa svojom Hondom Civic Type-R prvi u A8 klasi. Vožnja mu je bila tako dobra da je “potukao” i konkurenciju s jačim automobilima, a i ostvario je novi rekord staze u Grupi A, na čemu mu čestitamo!

9. Nagrada grada Skradina 2015 - Istvan Kavecz iznenadio pobjedom 02

Evo što je Đani Varljen rekao o utrci:
“Vrijeme u Skradinu je bilo prekrasno kao i cijeli ambijent, zbilja smo uživali. Što se tiče cilja definitivno je postignut, po listi prijava sam vidio kako neće biti ozbiljnije konkurencije u klasi, što se pokazalo i na treninzima na kojima sam bio jako blizu natjecateljima iz klase  A+2000.

U utrku smo ušli spremni, koncentrirano i s ciljem osvajanja 1. mjesta u klasi uz napad na rekord staze koji je i uspio. Izuzetno sam zadovoljan zadovoljan postignutim rezultatima, posebice zbog činjenice da je staza sa u Skradinu mnogo više odgovarala konkurenciji iz klase A+2000 zbog većeg dijela ravnih dijelova, a na kojima se može postići veća brzina što je odgovaralo Hernadyju i Puškaru u Mitsubishi Lancerima Evo VIII”

9. Nagrada grada Skradina 2015 - Istvan Kavecz iznenadio pobjedom 03

Slijedeća brdska utrka je u Malačkoj, od 23-24. ovog mjeseca, za koju nam je Đani potvrdio kako ponovo ide na pobjedu i rekord staze.

9. Nagrada grada Skradina 2015 - Istvan Kavecz iznenadio pobjedom 04