HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosport8. Rally Show Santa Domenica 2017 od 24-26.studenog – stiglo više od 150 prijava

8. Rally Show Santa Domenica 2017 od 24-26.studenog – stiglo više od 150 prijava


Osmu godinu za redom Auto karting klub Sveta Nedelja i zagrebački Autoklub Delta Timing organiziraju prestižnu međunarodnu oktansku manifestaciju – Rally Show Santa Domenica.

Jedinstvena je ovo manifestacija u nas, koju već godinama pohode poznata imena autosporta, ali i neka nova imena mladih zaljubljenika u brzine koji su upravo ovo „događanje“ odabrali za svoj ulazak u svijet kraljice autosporta, ponekad s nešto slabijim, ali ne i manje atraktivnim automobilima.

HARRACH „HARA SANTOM“

I tako već od prve godine, kad nije slučajno odabran termin kraja godine, vikend kojim gotovo sigurno već na spektakularan način završava, iz godine u godinu, ma kako god to gledali, sve bogatija i bogatija automobilistička sportska sezona u Hrvatskoj. Ove je godine na rasporedu od 24. do 26.studenog, a vrijedi podsjetiti na imena pobjedničkih posada proteklih godina. Prve se 2010.godine u „slavne“ pobjednike upisala najtrofejnija domaća rally posada Juraj Šebalj-Toni Klinc (Mitsubishi Lancer Evo IX), potom dvije godine za redom Ivan Goran Čibej i Saša Bitterman, 2001.godinu u Subaru Imprezi Sti, a godinu kasnije Škoda Octavia WRC Evo III. 2018 nike air max Od 2013.godine neprekidno „Santom hara“ Austrijanac Beppo Harrach sa suvozačem Dominikom Jahnom, prvo u Mitsubishi Lanceru Evo IX R4, a potom posljednje tri u Ford Fiesti R5. Vrijedni organizatori objavili su radosnu vijest – pet dana prije zaključenja prijava zaprimili su već „lutrijske listiće“ (čitaj prijave) 148 posada iz brojnih, za sada, osam zemalja i ne samo okruženja, već i udaljenijih. Fjällräven Rucksäcke kaufen Znano je da pravo nastupa ima „tek“ 120 posada na startu pojedinog brzinca, što znači da će bit i „otpisanih“, jer će organizator primijeti raspoloživa prava iz posebnog pravilnika. Fjallraven Mochilas Od pristiglih prijava izdvajaju se Mađari Peter i Laszlo ml. Ranga u Škoda Fabia R5. Laszlu će ovo biti prvi susret s makadamom u Savršćaku i jezeru Orešje, dok se Peter „brusi“ na pobjedu koja mu je prije godinu dana izmakla za 0,9 sekundi. Da je majstor makadama potvrđuje i ove godine pobjeda na makadamskom Veszprem Rallyju. Kanken Classic Brojnim, tisućama uvijek smrznutih ili mokrih gledatelja, predstavit će se i novi hrvatski prvak Mađar Krisztian Hideg, koji je to ostvario kao vozač zagrebačkog AK Delta Sport. Brojnu mađarsku grupaciju upotpunit će i uvijek atraktivni Antal Kovacs, a Santa Domenica ne može proći bez Juraja Šebalja koji iz godine u godinu, ako već ne rezultatom, uveseli svoje obožavatelje „dekorom i scenskim nastupom“. asics soldes Kånken Rucksäcke Po svemu sudeći bit će desetak vrhunskih R5 automobila, što dokazuje da RSSD nije „mačji kašalj“. bottes ugg pour homme

TROKOLICOM 145 KM/SAT !!

Stiže i Talijan Loris Rosati koji na brojnim relijima gledatelje zabavlja u svojoj – trokolici. To je posebni prototip za utrke nastao od poznatog Ape trokotača, talijanskog „zaštitnog prometala“, a u ovom slučaju razvija i 145 km/sat. Trokolica i pol, nema što !! I da spominjanje velikih vozača dobije završni „šlag“ govori najava nastupa nekadašnjih hrvatskih prvaka i imena od „kalibra“: Nenada Lončarića i Gorana Francetića (još uvijek tu i tamo za volanom na startu), ali i riječkih vedeta i legendi Darka Rafaja i Borisa Radalja-Dede. „Priča se priča“ već od petka 24.studenog „partyjem“ u velikom šatoru Servisnog parka na šoderici Savršćaka od 21 sat uz nastup mlade grupe „Nibra“. bottes ugg U subotu još jedna novost – „shakedown“ – službeni trening od 14,30 sati uz jezero Orešje, a tri sata kasnije na središnjem svetonedeljskom Trgu Ante Starčevića „Utrka prije utrke“ s posebnim „pilama“. Fjallraven Kanken Classic Slijedi u 18,30 sati ceremonijalni start, a bitka za ciljno postolje kreće u nedjelju 26.studenog od 8,05 sati. Do mraka je planirano pet brzinaca, dva „lijeva“ – meni (!) i tri „desna“ – tebi (!), kako bi to iskonverzirala jedna znana domaćinska posada.