HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosport8. Međunarodna utrka Rabac-Labin, fotoalbum i video

8. Međunarodna utrka Rabac-Labin, fotoalbum i video


Nakon što su se slegli dojmovi s međunarodne brdske utrke koja je vožena ovog vikenda na potezu Rabac-Labin u Istri, odlučili smo napisati riječ dvije o samoj utrci ali i o još nekim zanimljivostima koje vrijedi spomenuti. Na kraju krajeva, Automanija.com portal je bio ponosni medijski pokrovitelj utrke.

Iza nas je zanimljiv trkaći vikend, koji je bio izuzetno bogat autosportskim događajima. Naravno, vožena je Formula 1 u Kini, WRC u Turskoj, te međunarodna brdska utrka u Rapcu. Ne, ne uspoređujemo ove utrke, samo ih spominjemo… 🙂

Naravno, mi smo se tri dana družili s dobrim ljudima i uživali u lijepoj Istri, gdje smo dali sve od sebe kako bi odradili svoj novinarski posao i što bolje informirali naše posjetitelje o svim zanimljivim i manje zanimljivim podacima, a što ste vi uzvratili osjetno većom posjetom na Automanija.com portalu, na čemu vam se zahvaljujemo.

Tako ste praktički odmah nakon vožena oba treninga u subotu te obje vožnje u nedjelju imali sve podatke na našem portalu. O samoj utrci smo puno pisali, tako da taj dio sada nećemo ponavljati. Isto tako, moramo spomenuti i kako je uvijek varljivo vrijeme u Rapcu (to smo saznali od lokalne ekipe) ove je godine bilo blagonaklono. Istina, padala je kiša ali u noći sa subote na nedjelju, tako da se do prve utrke asfalt stigao osušiti. Ipak, na nekim dijelovima staze vjerojatno je bilo još vlažno što je bilo kobno za neke vozače koji nisu završili utrku.

Sama organizacija utrke bila je na visini i praktički je sve išlo kako je i planirano. Osmo izdanje utrke donijelo je i neke novitete za koje se nadamo kako će iduće godine biti još bolji i zanimljiviji. Pojavio se i rekordan broj vozača (108 prijavljenih, 83 ih je završilo utrku), kao i više od tisuću gledatelja. Sve u svemu, kada se prisjetimo ovog vikenda, bila je to utrka za pamćenje. Nekoliko redaka posvetit ću i kolegama u press centru (Iva Peruško, Nikola Vujačić i Mia Žudić) koji su se "pokidali" kako bi sve pripremili na vrijeme i kako bi svi rezultati bili objavljeni čim prije – kako na biltenima na samoj utrci (za vozače i gledatelje) tako i na Internetu (za sve vas), a kojima se ovom prilikom iskreno zahvaljujemo.

I za sami kraj dvije poslastice za vas. Prva je upravo postavljen foto album, kojeg možete pronaći u Galeriji slika, odnosno na ovom linku.

I druga je ono što smo također malo prije montirali, a to je video prilog od gotovo devet minuta u kojem ćemo vam pokušati makar djelomično dočarati kako je sve izgledalo na utrci.

Vidimo se iduće godine!