Moto


Nalazite se ovdje: Početna stranicaMoto71. utrka FIM Europe Alpe Adria Championship – od državnog do europskog prvenstva

71. utrka FIM Europe Alpe Adria Championship – od državnog do europskog prvenstva


Automotodrom Grobnik ovog je vikenda domaćin  međunarodne motociklističke utrke u kojoj nastupaju  vozači 15-tak zemalja u čak četiri različite konkurencije, od državnog do europskog prvenstva.

Posebno su zanimljivi nekad trofejni motocikli kojima se na brojnim svjetskim stazama pobjeđivalo i obaralo  rekorde, a sad voze u okviru FIM Europe Vintage. Uporedo se vozi i 71. utrka FIM Europe Alpe Adria Championship za četiri standardne sportske klase, te povijesne motocikle i Prvenstvo Hrvatske. Novost koja se ovog puta prezentira na Grobniku je utrka FIM Europe nove klase StockSport 300, svojevrsno europsko prvenstvo.

Organizatori utrka Moto klub „Kvarner“ i Automotodrom Grobnik d.o.o. najavili su nastup više od 150 vozača na dobro pripremljenoj grobničkoj stazi, a rezultati ostvareni upravo ovog vikenda mogli bi ući u povijest. Naime, od slijedećeg tjedna planirani su radovi na rekonstrukciji staze i polaganju novog sluja asfalta kojeg se nije mijenjalo od prve i povijesne utrke Grand Prix koja je održana 17.rujna 1978.godine.

Među velikim brojem vozača, od kojig je gotovo polovica u raznim povijesnim kategorijama veći je broj hrvatskih vozača, a Motoklub Kvarner gaji nadu da bi i neki od njegovih članova mogli na pobjednička postolja.

Subotnji program predviđa jutarnje treninge od 8 do 13,20 sati, dok se prva od devet poslijepodnevnih utrka vozi od 14,05 sati. Kreće se sa klasom 125 ccm, slijedi 300 Ssport, sve do zaključnih PH oldtimera oko 19 sati. Ulaz na Grobnik ovog je vikenda za dva dana je 30 kuna. Nedjeljni program kreće od 8 sati slobodnim treninzima, a nastavlja se u 10,30 sa novih devet bodovnih utrka.