HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosport7. Husqvarna Rally Show Santa Domenica 2016 – prijavljeno 113 posada iz 8 zemalja

7. Husqvarna Rally Show Santa Domenica 2016 – prijavljeno 113 posada iz 8 zemalja


Trodnevni spektakl u Svetoj Nedelji i okolici od petka 25. do nedjelje 27.studenog garantira dobru zabavu i visoki stupanj adrenalina.

Kraj ovog, posljednjeg tjedna studenog, u okolici Svete Nedelje i Samobora zasigurno je rezerviran za pravi oktanski show. Zasluge se opravdano pripisuju neumorenim  entuzijastima Auto karting kluba „Sveta Nedelja“ koji od petka,25. do nedjelje 27. studenog organiziraju uz tehničku izvedbu  zagrebačkog Autokluba „Delta Timing“ pozivno međunarodno show natjecanje  „7. Husqvarna Rally Show Santa Domenica 2016.“.

Prijavilo se 113 posada iz osam zemalja – Hrvatske, Mađarske,Slovenije, Italije, Austrije, Srbije, Švedske i Njemačke. Nastupati će u 25 različitih marki automobila u brojnim izvedbama, a bit će raspoređeni u četiri klase: sprint do 1400 ccm, pro sport do 2.000 ccm, no limit preko 2.000 ccm i RWD, a posebno će se nagrađivati  juniori do 21 godine, suvozačice, RWD automobili, posade sa Lada automobilima i seniori stariji od 50 godina. Vozi se na  96,89 posto makadamskoj stazi „Savrščak“  dva puta lijevi (6,03 km) i tri puta desni krug (6,48 km) ukupne duljine brzinaca 31,50 km. Poslije svake vožnje vozila se vraćaju u servisni park.

Na kraju natjecateljske sezone dođe i vrijeme ležernosti i opuštanja. Upravo to uz istinski dvodnevni spektakl neovisno o vremenskim uvjetima dožive stotine sudionika, već potvrđenih i naslovima prvaka tituliranih vozača, ali i onih kojima je to pravi izazov. Na svoje dođe i desetak tisuća ljubitelja brzina koji se skupe uz stazu i bogat,raznovrstan i specifičan vozni park. Vrijedi spomenuti i dosadašnje pobjednike: 2010. Juraj Šebalj i Toni Klinc, 2011. i 2012. Ivan Goran Čibej i Saša Bitterman, te posljednje tri godine Austrijanci Beppo Harrach i Dominik Jahn, koji i ove godine slove favoritima u prestižnoj „Ford Fiesti R5“. No, imat će brojnu i žestoku konkurenciju poput Austrijanaca Riglera i Aignera, Mađara Range, Kovacsa, Slovenca Turka, te domaćih snaga predvođenih ovogodišnjim pobjednikom FIA ERT 2 i Mitropa Cupa Mađara Krisztiana Hidega (AK Delta Sport) i 11-terostrukog hrvatskog prvaka Juraja Šebalja (AKK Sveta Nedelja).

7-husqvarna-rally-show-santa-domenica-2016-prijavljeno-113-posada-iz-8-zemalja-02

Imena s ovogodišnje liste prijava garantiraju vrhunske vožnje i pravu, show završnicu oktanske sezone u nas.

Okupljanje sudionika moguće je već od petka u podne kada se otvara Servisno parkiralište, a večernji rally party počinje u 21 sat. Subotnji prijepodnevni sati od 10 do 13,30 sati rezervirano je  za upoznavanje brzinaca, a od 11 do 16  sati obvezna je verifikacija i tehnički prijem što će se odvijati na središnjem Trgu Ante Starčevića u Svetoj Nedelji i prostorima Mjesnog odbora. Ceremonijalni start predviđen je u 18 sati sa Trga Ante Starčevića. Nedjeljno jutro  najavljuje natjecateljski dan od 8,05 sati kada starta prvi, pa do petog čiji je start predviđen u 15,15 sati. U 17,30 sati najboljima će se uručiti počasne i prigodne nagrade.