HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosport6. Rally Santa Domenica 2015 očekuje nas za desetak dana, jeste spremni?

6. Rally Santa Domenica 2015 očekuje nas za desetak dana, jeste spremni?


U subotu i nedjelju od 28. i 29. studenog u Svetoj Nedelji, točnije na poznatom Savršćaku, vozi se poznata reli utrka – Rally Santa Domenica 2015. Već sada je prijavljeno više od 100 vozača!

Rally Santa Domenica je jedan od najpopularnijih reli utrka u Hrvatskoj i jedina je utrka koja se vozi na makadamskoj podlozi. Ovogodišnja novost su i dva skoka “u dalj” koji će biti vrlo atraktivni za gledatelje. Očekuje se više od 10.000 gledatelja, tako da će utrka ponovo biti “na nivou”.

U najboljoj tradiciji, već kratko nakon otvaranja prijava, Rally Santa Domenica već je gotovo popunio svoj kapacitet! Najatraktivniji rally kojeg posebno vole posjetitelji zbog jednostavnog praćenja i uživanja u fenomenalnim vožnjama zahvaljujući idealnoj lokaciji bit će, kako se čini, krcat trkaćim posadama željnim dobre zabave. Stotinjak posada, uz posebnih 20 “wild card” pozivnica za svjetska imena iz rally svijeta jamstvo su atraktivnosti i dobre zabave za gledatelje.

Lokacija Savršćak je zbog makadamske podloge i konfiguracije ceste sjajan poligon za održavanje definitivno najatraktivnijeg rallyja u Hrvatskom kalendaru koji usto okuplja i najveći broj gledatelja. Ovogodišnja novost su dva golema skoka “u dalj” koji su posebna atraktivnost za gledatelje. Makadam kao i sve rastresite podloge omogućuje vozačima da pokažu najbolje što znaju jer su proklizavanja stalna i neizbježna i teško da će bilo tko moći voziti ravno. Brza ruka, oštro oko i trening razlikuju virtuoze od običnih vozača. Rally Santa Domenica publika obožava jer se znanje i neznanje na Savršćaku ne mogu sakriti. Uz iskusne posade, Rally Santa Domenica može se pohvaliti niskim troškovima koji privlače i puno novih posada koje se tek žele okušati u rally svijetu. Sve vozače, bili oni iskusni ili neiskusni čekaju znojni dlanovi, smijeh, suze, blato, a možda i snijeg.

Sigurnosni aspekt je vrlo važan, pa na reliju mogu sudjelovati samo posade koje imaju obveznu zaštitnu opremu, a posjetitelji stoje na posebno označenim područjima s kojih se pruža sjajan pogled, ali i zadržava sigurnost u slučaju izlijetanja automobila.

Rally podržavaju lokalna zajednica, Gradsko poglavarstvo, Športska zajednica te Turistička zajednica grada Sveta Nedelja uz mnogobrojne medije.

Rally Santa Domenica 2015 očekuje nas za desetak dana 05

Svima koji imaju namjeru biti natjecatelji možemo samo poželjeti uspjeh u pripremanju auta te ih pozivamo da čim prije ispune prijavu jer je broj natjecatelja ograničen. Svima koji namjeravaju biti gledatelji, savjetujemo toplu odjeću i obuću i molimo za poštivanje sigurnosnih propisa i uputa sudaca.

Makadam, benzin i dobre vibracije čekaju vas na Savršćaku! Vidimo se!