HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosport6. INA Rally Kumrovec – i ovogodišnja reli sezona kreće iz živopisnog Zagorja

6. INA Rally Kumrovec – i ovogodišnja reli sezona kreće iz živopisnog Zagorja


Višemjesečni zimski odmor oktanaca je za nama. Zahuktavaju se pripreme za novu sezonu. Nova automobilistička sezona 2017. i ove će godine startati u Kumrovcu, pred nama je 6. INA Rally Kumrovec.

Pokroviteljica međunarodnog natjecanja i ove je godine Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović, a održat će se 3. i 4. ožujka u organizaciji zagrebačkog Autokluba Delta Sport. Prošlogodišnjeg izdanje okupilo je rekordnih 70 posada na startu i 59 na cilju, a vrijedni organizatori se nadaju sličnom interesu i ove godine.

Pripreme za organizaciju natjecanja su u punome jeku. Koncept utrke iz prošlih uspješnih sezona bio je temelj za redizajn brzinskih ispita. Zadržan je među publikom vrlo popularan dio staze, po kojem automobili prolaze dva puta na svakom brzinskom ispitu. Na  novim se pozicijama nalaze ciljevi brzinaca.

“Djelomičnu izmjenu trase radili smo zbog posada, kako bi dobili što bolje uvjete natjecanja. S druge strane željeli smo nastaviti tradiciju sada već kultnog mjesta za publiku, na kojem se svake godine okupi nekoliko tisuća gledatelja. Oni s jednog mjesta mogu vidjeti prilično dugačak i atraktivan dio staze. Prošle je godine tom dionicom staze bilo više od 500 prolazaka automobila”, istakao je  direktor Rallya Kumrovec Željko Štefanić.

Prijave za natjecanje primaju se do 24. veljače, a dvodnevni program počinje u petak, 3. ožujka, atraktivnim prologom na parkiralištu Termi Tuhelj. Dan kasnije još četiri brzinska ispita vozit će se u blizini Kumrovca. Itinerer je dugačak 59,97 kilometara, od čega čak 70 posto otpada na brzinske ispite, a bodovno natjecanje spada u kategoriji „sprint“. Startna i ciljna ceremonija održat će se u Muzeju Staro selo u Kumrovcu.