HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosport52. Rally Friuli Venezia Giulia – sudjeluju i dvije hrvatske posade

52. Rally Friuli Venezia Giulia – sudjeluju i dvije hrvatske posade


U konkurenciji 67 posada iz šest europskih zemalja na tradicionalnom međunarodnom 52. Rally Friuli Venezia Giulia što se 26. i 27.kolovoza vozi u Sjevernoj Italiji, na podrućju šireg okruženja Udina nastupit će i dvije hrvatske posade.

Među 12 bodovnih konkurencija, od kojih su najznačajnija prvenstva Italije i Slovenije, te Srednjeeuropske zone (CEZ) i Mitropa cupa  zahtjevan nastup očekuje posade Autokluba Opatija Motorsport: Viliam Prodan-Zoran Raštegorac u Peugeotu 208 klase R2B i Tomas Hrvatin-Marko Stiperski u Renault Cliu RS klase N3.

Rally starta u mjestu Cividale del Friuli u petak 26.kolovoza u 18 sati, a odmah potom vozi se i gradski „superspecial“ duljine 1.100 metara. Međutim, prava će se borba na itinereru duljine 517,90 km odvijati u subotu od 10,25 sati kada je na rasporedu deset brzinskih ispita na pet različitih dionica duljine od 7 do 22 km. Najuspješnji se očekuju na cilju u 16 sati.

Prodan i Hrvatin već su nekoliko godina sudionici Mitropa cupa, dok se Prodan ove sezone posvetio i nastupima u otvorenom talijanskom prvenstvu. Na domaćim ljestvicama hrvatskog prvenstva izvrsno kotiraju, obojica su vodeći u svojim klasama, a do kraja sezone preostala su još dva relija, oba na istarskom poluotoku sa startom u Poreču – Croatia krajem rujna i porečki početkom studenog. Ukoliko nastupe pruža im se mogućnost osvajanja naslova prvaka.

Viliam Prodan - sezona brončanog sjaja 01

Tekst, foto: Miroslav KRPAN