HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosport5. Rally Show Santa Domenica: Spektakl oduševio gledatelje, najbrži opet Beppo Harrach

5. Rally Show Santa Domenica: Spektakl oduševio gledatelje, najbrži opet Beppo Harrach


5. Rally Show Santa Domenica opravdao je očekivanja i pružio spektakl gledateljima koji su u nedjelju došli na Savršćak. Vidjeti su mogli 110 relijaških posada, a najbrži je opet bio lanjski pobjednik, Austrijanac Beppo Harrach, ovaj put s Fordom Fiestom R5.

Kišica i blato nisu spriječili ekipu da se okupi u velikom broju, uostalom to i jest poanta rallyja – nema odustajanja ni u najtežim uvjetima, a spremnost na improvizacije uvijek postoji. Sjetimo se prošle godine, kad su poplave umalo uništile događaj, ali organizatori iz AKK Sveta Nedjelja su se snašli.

Improviziralo se i ove godine. Predviđena su bila četiri prolaska stazom, po dva u svakom smjeru, s brzincima dužine 13,56 i 11,92 km, no zbog velikog broja natjecatelja satnica se poremetila, pa je zadnji prolazak nepredviđeno izveden po mraku. Neki su vozili, neki nisu, ima i nezadovoljnih, no velika većina natjecatelja i sva publika su zadovoljni, tako da se jedva čeka sljedeće izdanje rally showa.

SantaDomenica-Cibej01

Najbrže je u utrku krenuo Ivan Goran Čibej sa Škodom Octaviom WRC, koji je na dužem brzincu (Savršćak Desni) bio 11 sekundi brži od Harracha. U vrhu su još, razumljivo, bili vozači s 4×4 autima: Hideg, Kodrić, Šebalj, Kovacs, Mikulaštik, Rocco.

Među autima s prednjim pogonom vremenom prolaska oduševila je ekipa iz Švedske, jedan originalni Šveđanin i tri Srbina, raspoređeni kao dvije posade u istoj Seat Ibizi Kit Car. No, prema reakcijama publike oduševili su zapravo svi koji su se provezli ispred njih, od najvećeg Nissana Navare V8 do najmanjeg Fiata 126 (Peglice).

SantaDomenica-Sebalj01

Drugi brzinac (Savršćak Lijevi) najbrže je odvozio Harrach, ispred Šebalja i Kodrića, a na vrhu generalke okrenuo se poredak pa je Harrach stekao prednost od 11,6 sekundi ispred Čibeja. Na trećem brzincu opet je najbržio bio Čibej, ali Harrachu je ostalo 1,5 sekundi prednosti. Zadnji brzinac je za neke sporan, jer ga se vozilo ‘dobrovoljno’, pa su neki vozili, neki nisu… Čibej je službeno odustao na vremenskoj kontroli, pa na kraju drugo i treće mjesto osvajaju Mađar Kristian Hideg (Lancer Evo VII) i naš Juraj Šebalj (Lancer Evo IX).

Wladica Rabrenović (Seat Ibiza) pobjednik je u klasi Pro Sport, Alen Lampe (VW Polo) u klasi Sprint, Daniel Toke (Lada VFTS) u klasi RWD. U DMACK Junior Trophy slavio je Marko Lončarić (Subaru Legacy GT). Najbolja suvozačica je Adrijana Bambič, suvozačica Domena Stauta (Lancer Evo IX).

Foto majstor: Zvonimir Kranjčec

Rezultate možete pogledati preko linka.