Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobili5 novih punionica za električna vozila u Splitsko-dalmatinskoj županiji

5 novih punionica za električna vozila u Splitsko-dalmatinskoj županiji


U Zračnoj luci Split svečano je otvorena prva u nizu od pet punionica Hrvatskog Telekoma za električna vozila na području Splitsko-dalmatinske županije.

Osim  Zračne luke, punionice se nalaze u sklopu Hotela Park, Hotela Cornaro, City Centra One Split te Aparthotela Miramare u Makarskoj.

HT je prepoznao inicijativu Splitsko-dalmatinske županije u konceptu razvoja infrastrukture za veću upotrebu električnih vozila.

Hrvatski Telekom, u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom i projektnim partnerima, svim korisnicima električnih vozila omogućava besplatan pristup punionicama na području Splitsko-dalmatinske županije do 1. ožujka 2016. godine.

„Na ovaj način promičemo eMobilnost i izgradnju javne infrastrukture punionica za e-vozila čime želimo povezati cijelu Županiju, a kroz e-platformu priključiti se europskoj mreži punionica. Potaknuti subvencijama Fonda za zaštitu okoliša, sve je više hrvatskih građana zainteresirano za nabavku električnih vozila, a kako bi se odgovorilo na rastući interes i potrebe kako za naše građane, tako i za potrebe turizma, Županija se odlučila na ovu pilot aktivnost,“ rekao je župan Splitsko-dalmatinske županije Zlatko Ževrnja.

Hrvatski Telekom otvara punionice za električna vozila u Splitsko-dalmatinskoj županiji 02

Pregled lokacija navedenih punionica, kao i detaljne informacije o njihovom korištenju moguće je pronaći na portalu za pretraživanje punionica dostupnom na www.puni.hr. Kad korisnik pronađe trenutačno raspoloživu punionicu na www.puni.hr  i dođe do nje, može podignuti identifikacijsku RFID karticu na info pultu lokacije s kojom započinje koristi uslugu. Ako želi, može prije toga uputiti zahtjev na e-mobility@t.ht.hr, nakon čega će na kućnu adresu dobiti personaliziranu RFID karticu s kojom se identificira.

Hrvatski Telekom razvija ICT eko sustav koji omogućuje vrhunsko korisničko iskustvo korištenja napredne infrastrukture za električna vozila. Dosad je s partnerima otvorio devet punionica u Rijeci, Kaštel Štafiliću, Splitu i Makarskoj u sklopu projekta e-mobility te omogućava aktivan pristup prema 25 javno dostupnih punionica u 10 hrvatskih gradova.

„Osim otvorenja punionica u Splitu, intenzivno radimo na razvoju kako mreže punionica tako i kompletnog eko sustava e-mobilnosti. Pritom surađujemo s međunarodnim partnerima, privatnim investitorima, ali i predstavnicima jedinica lokane samouprave, u cilju osiguravanja vrhunskog korisničkog iskustva temeljnog na jednostavnom, pouzdanom i zabavnom pristupu javno dostupnoj mreži punionica za električna vozila“, istaknuo je Dino Novosel, viši stručnjak za korporativnu strategiju zadužen za projekt e-mobility u HT-u.

Hrvatski Telekom otvara punionice za električna vozila u Splitsko-dalmatinskoj županiji 03