Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovosti5. humanitarni Memorijalni turnir Mario Kusanić danas na poligonu ORYX Centra

5. humanitarni Memorijalni turnir Mario Kusanić danas na poligonu ORYX Centra


Danas će se (11. travnja 2013.g.) na poligonu ORYX Centra za sigurnu vožnju održati 5. humanitarni Memorijalni turnir „Mario Kusanić“. Turnir, u spomen na tragičnu pogibiju Maria Kusanića, organizira Mobilna jedinica prometne policije.

Turnir će okupiti oko 60 sudionika, vozača predstavnika uprava u Ravnateljstvu policije, policijske službenike policijskih uprava te pripadnika Mobilne jedinice prometne policije. Oni će se natjecati u spretnosti vožnje, a sav prihod od kotizacija i donacija biti će uručen obitelji Kusanić. Službeni početak natjecanja je u 9.00 sati, a proglašenje pobjednika u 13.00 sati.

Mario Kusanić rođen je 18. prosinca 1976. godine u Karlovcu. Djelatnikom MUP-a postao je 1995. godine, nakon završene Srednje policijske škole. Još kao vježbenik počeo je raditi u Ministarstvu unutarnjih poslova, nakon čega je do 1999. godine radio na poslovima osiguranja. Zatim se na vlastiti zahtjev premješta u Policijsku upravu zagrebačku, gdje je u Policijskoj postaji Jastrebarsko radio na radnom mjestu policijskog službenika. U međuvremenu nije prestao ulagati u vlastito znanje pa je završio tečaj prometne policije, tečaj za mjerila i uređaje u nadzoru cestovnog prometa i tečaj za mobilnu jedinicu prometne policije, a naposljetku i Tehničko veleučilište u Zagrebu, gdje je 2006. godine stekao višu stručnu spremu i zvanje inženjera prometa. Sredinom 2007. godine premješten je u Ravnateljstvo policije, Mobilnu jedinicu prometne policije, popularne „Kobre“. Poginuo je 3. travnja 2008. prilikom hvatanja Ivana Koradea na području PU krapinsko-zagorske.

ORYX Centar za sigurnu vožnju prvi je i jedini centar u Hrvatskoj vrhunski opremljen i specijaliziran za izvođenje treninga sigurne vožnje na posebnim modulima namijenjenim za vježbanje različitih tehnika vožnje. Površina od 80.000 kvadratnih metara s 4 modula omogućuje izvođenje vježbi vožnje na automobilu, motociklu, kamionu ili autobusu te mnoge druge specijalne vježbe u potpuno sigurnom okruženju i na najvišoj razini po uzoru na najmodernije centre za sigurnu vožnju u Europi.

5. humanitarni Memorijalni turnir Mario Kusanić 02