Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovosti5. Exclusive Auto Moto Show održan u Rijeci s čak 19 premijera

5. Exclusive Auto Moto Show održan u Rijeci s čak 19 premijera


Centar Zamet četiri je dana od 4-7. svibnja domaćin petog izdanja Exclusive Auto Moto Showa, kojeg su zajednički organizirali EAMS, Grad Rijeka i Novi list.

Naime Rijeka je već četiri godine bila domaćinom ovog izuzetnog sajamskog događanja u trgovačkom Tower centru, da bi ove godine zauzela sve unutarnje, ali i vanjske prostore Trga riječkih olimpijaca.

Pokazalo se to punim pogotkom prezentacije više od 150 različitih modela automobila, motocikala i po prvi puta lakih gospodarskih vozila, među kojima je bilo čak 19 premijera. Izlagači su bile brojne auto kuće i zastupnici što prvenstveno djeluju na području Kvarnera, a od svjetskih se marki moglo pogledati modele Honde, Toyote, Nissana, Suzukija, Škode, Citroena, kao i onih prestižnih Mercedesa, BMW-a, Volvo i drugih, a među motociklima prednjačili su Honda, Piaggo, te prestižna marka MV Agusta.

Naravno, nisu izostali niti sportski automobili od kojih su neki sa izložbenog podija još u vrijeme trajanja ove manifesatacije produžili na trkaće staze, posebno Rallya Opatija koji se održava ovog vikenda.

Već prvog dana posjećenost je brojana u tisućama zainteresiranih da vide brojne novitete na dva ili četiri kotača. Tako dobroj posjeti pripomogla je i besplatna autobusna linija kojom je povezan centar Rijeke i zametska dvorana, a korišten je posebni električni autobus kojeg je u prvoj promociji izvan svoje zemlje riječkom gradskom prijevozniku Autroleju  iznajmila jedna poljska tvrtka s željom ispitivanja učinkovitosti na specifičnoj brdovitoj konfiguraciji riječkih prometnica.

Glavni pokrovitelj manifestacije bila je INA Industrija nafte, a u ostvarenju nove faze ovog projekta znakovit je suport Grada Rijeke.

Rijeka je još jednom ovom manifestacijom dokazala da je važan centar auto industrije prvenstveno u trgovini automobilima i svim pratećim sadržajima, a uspješna realizacija sajamske manifestacije, poslije Zagreba, zasigurno najveće u Hrvatskoj daje podstreha organizatorima da svake godine donose niz novosti koje su dobro prihvaćene.