HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosport44. Croatia rally 2017 – svi željni pobjede

44. Croatia rally 2017 – svi željni pobjede


Porečko gradsko parkiralište okupirali vrhunski rally automobili i njihova prateća svita.

Najava sunčanog završetka ovog tjedna u Istri već se osjetila gužvom ulicama Poreča, koji je od danas, predstojeća tri dana, europski rally centar. Uvod u obveze vozača kod pregleda dokumenata i vozila bila je konferencija za novinare koju su upriličili u ime organizatora porečkog Autokluba D.T. Daniel Šaškin, predsjednik organizacijskog odbora 44.Croatia rallya i domaćina Grada Poreča Nadia Štifanić Dobrilović, zamjenica gradonačelnika. Uvodno je istakla.

– Iz godine u godinu ova manifestacija okuplja sve veći broj sudionika iz više zemalja i tako prerasta u tradiciju. To i jest naš cilj posezonske dane ispuniti atraktivnim priredbama, a ova je u samom vrhu zanimanja. Drago nam je da se sigurnosti posvećuje puna pažnja, što je zasluga velikog broja stručnih ljudi koji rade tijekom ovih nekoliko dana širom Istre gdje se voze ispiti. Ovo je zaista lijepa istinska porečka priča.Pozivam sve koji vole adrenalin, brzinu i miris oktana da narednih dana posjete Poreč i Istru.

Daniel Šaškin, prvo ime organizacijskog tima nije mimoišao spominjanje onoga zbog čega i prošlih godina i ove Croatia rally mora biti vrhunski organiziran.

-Jasan je naš cilj, a sad smo na ulaznim vratima. To je WRC – Svjetsko rally prvenstvo u Poreču, u Istri, u Hrvatskoj. Kroz sedam dana u Španjolskoj imam novi krug razgovora o mogućem terminu koji će biti konkretiziran u vrijeme svjetski znanog Rallya Monte Carlo slijedeće godine. Tih ćemo dana sa sigurnošću znati kada ćemo iduće godine biti domaćin natjecanja koje će u FIA kalendar biti upisano kao formalni kandidat za WRC. Zasigurno, bez skromnosti, zahvalni i državnim tijelima koji nam pružaju punu pomoć, od Vlade, ministarstava, Središnjeg ureda za sport, mogu kazati da je ovo potencijalno najznačajnija sportsko-zabavna manifestacija u Hrvatskoj. Kada prvi puta stigne, a bit će to 2019.godine, više neće biti samo potencijalno – kazao je Šaškin.

Gosti pressice bila su dvojica ponajboljih vozača, prošlogodišnji pobjednik 43. izdanja CRO rallya Slovak Vlastimil Majerčak i naš adut, Buzećan Viliam Prodan.

-Lijepo mjesto, dobri ljudi, izvrsna organizacija, vrhunski i zahtjevni brzinci traže da dobrom vožnjom uzvratimo ljubiteljima rallya. Prošle smo godine pobijedili, sad je teže to braniti, a i konkurencija je jača, brojnija.Ipak, pokušat ćemo opet do trona – kazao je Majerčak.

-Državno prvenstvo za nas, bodovno gledajući za ovu je godinu gotovo. Sezona nam nije bila laka, kvarovi su nas udaljili od borbe za naslov. Sada, Croatia rally je naš adut. Željni smo dobrog rezultata, željni pobjede, utješno postolja. Znam da možemo, samo da nam i sreća bude pratitelj – istakao je Prodan, nedavno u Buzetu na brdu pobjednik kategorije čime je pomalo iznenadio konkurenciju.

Ceremonijalnim startom u večernjim satima na Gradskom parkiralištu Poreč počela je „oktanska rapsodija“ što će potrajati sve do subote uvečer nastupom više od 60 vozila iz 13 zemalja u okviru FIA Europskog rally trophyja.