HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosport43. Croatia Rally – prijavljeno 57 posada, u Istru stiže čak šest automobila klase R5

43. Croatia Rally – prijavljeno 57 posada, u Istru stiže čak šest automobila klase R5


Ukupno 57 posada prijavilo se za nastup na 43. Croatia rallyu koji će se od 29. rujna do 1. listopada održati u Istri.

Listu prijava predvodi Rashid Alketbi iz Ujedinjenih arapskih emirata, koji će sa suvozačicom Karinom Hepperle iz Njemačke imati startni broj 1. Nastupit će u prestižnoj Ford Fiesti klase R5 vrijednoj oko 200.000 eura.

S vozilima iste klase prijavili su se Mađari Antal Kovacs i Gergo Istovics, Janos Puskadi i Barnabas Godor te Gergely Fogasy i David Berendi,  Slovaci Vlastimil Majerčak i Michaela Vejačkova, kao i Talijani Sergio Domenici i Gianluca Nataloni.

Hrvatske će boje u jakoj međunarodnoj konkurenciji braniti trenutačno vodeći u nacionalnom prvenstvu Juraj Šebalj i Maja Sabol u Mitsubishi Lanceru Evo IX. Jake protivnike imat će u Mađarima Krisztianu Hidegu i Istvanu Kereku pobjednicima ovogodišnjeg Mitropa kupa i trenutačno drugoplasiranima u Prvenstvu Hrvatske. Visokom plasmanu u domaćem prvenstvu s pravom se nadaju i posade s nacionalnim prioritetom Viliam Prodan i Zoran Raštegorac, odnosno Tomas Hrvatin i Marko Stiperski.

Naslov neće braniti prošlogodišnji pobjednici Murat Bostanci i Onur Vatansever iz Turske, naglašava direktor Croatia rallya Goran Vujisić: “Nažalost ove godine Bostanci i Vatansever neće doći jer su se odlučili nastupati u Prvenstvu Turske i osvojiti ga. U kontaktu sam s njima i imaju želju doći iduće godine. Rashid Alketbi koji ove godine stiže nije izraziti favorit, jer ne poznaje stazu kao domaće perjanice Juraj Šebalj i Krisztian Hideg. Između njih dvojice vodit će se i velika borba za naslov u ovogodišnjem Prvenstvu Hrvatske”.

43-croatia-rally-prijavljeno-57-posada-u-istru-stize-cak-sest-automobila-klase-r5-02

Itinerer dugačak više od 450 kilometara prolazit će poznatim lokalitetima unutrašnjosti Istre. Start i cilj utrke bit će na porečkom Trgu Slobode, a servis na gradskoj rivi. U petak će se voziti brzinski ispiti u blizini Poreča, nedaleko od Funtane i Višnjana. Subotnji brzinci protezat će se između Motovuna, Pazina i Buzeta. Posade i posjetitelji će osim u atraktivnim vožnjama moći uživati i u bogatoj gastronomskoj ponudi Istre. Croatia rally tako će pridonijeti produljenju turističke sezone na najvećem hrvatskom poluotoku.