Moto


Nalazite se ovdje: Početna stranicaMoto42. Motohappening na Grobniku – u tri utrke bilo je žestoko, sa sudarima i izlijetanjima

42. Motohappening na Grobniku – u tri utrke bilo je žestoko, sa sudarima i izlijetanjima


Jednodnevni motorisktički događaj održan je prošlog vikenda na Grobniku. Tri utrke, masovno sudaranje i izlijetanje, vozili su i profesionalci i amateri. Najbrži je bio je Dario Horvat (Yamaha R1).

Grobnički vikend počeo je u jutarnjim satima kada su počeli treninzi. Svaka klasa imala je po dva treninga, a između je održana rekreacijska vožnja u trajanju od 30 minuta. To je bila prilika da svi okuse čari grobničke piste i upoznaju svoj motocikl u jednom malo drugačijem okruženju. Već na treninzima najbolje vrijeme napravio je Dario Horvat na Yamahi R1, te je samim time bio favorit za pobjednika utrke. Prva utrka vožena je u 16 sati, a na startu su se našli vozači No Limit (600+1000), Proserija (600+1000) i Serija (600+1000) klasa.

Zahvaljujući velikom broju natjecatelja očekivao se zanimljiv start utrke od sedam krugova, što se u konačnici pokazalo i točnim. Naime već u prvom zavoju dolazi do kontakta na kočenju i počinje pomalo zastrašujući kaos u zavoju. Utrka je istog trenutka prekinuta, a sa staze je izletilo čak sedam vozača. Srećom, nitko od natjecatelja nije bio ozbiljnije ozlijeđen, pa je nakon čiščenja staze ponovljen start. Iako Horvat nije odmah zauzeo vodeću poziciju, vrlo brzo prelazi u vodstvo i iz kruga u krug povećava svoju prednost u odnosu na ostatak vozača. Ciljem prolazi s osam sekundi prednosti ispred Mate Šošića također na Yamahi R1, a trećeplasirani Siniša Jovanovac na Suzukiju GSXR 1000 prolazi ciljem 21 sekundu iz Horvata. U klasi No Limit 600 natjecala su se samo dva vozača, a pobjedu je odnio Mirko Politri na Yamahi R6, ispred Simona Kocjan na Kawasakiju 636.

Osim u najsnažnijoj No Limit 1000 klasi, u ostalim se klasama natjecao manji broj vozača, pa je tako u klasi Proserija 1000 pobjedu odnio Emil Kotvica na BMW S1000RR motociklu ispred Papeža i Morija, a u klasi Proserija 600 Mario Dujmović bio je brži od Mislava Popovića. Među serijskim motociklima utrku je završilo sedam vozača u dvije klase. Pobjednik snažnije klase bio je Zlatko Matanović na Aprilia RSV4 motociklu, dok je u klasi 600 slavio Dejan Klopčić.

Druga utrka dana donijela nam je pobjednika Aprilia-Spyke-Vemar Cup natjecanja. U ovoj su utrci mogli nastupiti svi vozači koji voze Aprilia motocikle, ili su nosili Spyke ili Vemar zaštitnu opremu. Utrku je završilo 17 vozača, a najbrži je bio Manuel Matanović na Suzukiju s nešto više od tri sekunde prednosti ispred drugoplasiranog Ervina Vujice na BMW-u i Emila Kotvice također na BMW motociklu. Najbrži na Apriliji bio je Mario Oreški, koji je ukupno završio na petoj poziciji u utrci.

U posljednjoj utrci dana natjecalo se u nekoliko klasa, a vožena su samo dva kruga utrke. U klasi BOT (Battle of Twins) utrku je završilo sedam vozača, a pobjedu je odnio Janez Jeršin ispredZdravka Kogovšeka i Ivana Poljaka. Čak devet vozača natjecalo se u Naked klasi, a najbrži vozač bio je Drago Čepon na Aprilia Tuono V4 motociklu, ispred Brajevića na KTM-u i Lerga na Aprilia Tuono motociklu. U ostalim klasama vozio je tek manji broj vozača, a izdvajamo pobjede Jure Lampe u klasi Classic, Emila Mokrovčaka u klasi Classic Open, Girolama Croce u klasi New Classic 1, Zorana Salopeka u klasi New Classic 2 i Emila Korpara u klasi Oldtimer. Odličan sportski vikend je iza nas, a mi s nestrpljenjem očekujemo sljedeći Motohappening.

Prvi video je žestok, ne propustite ga. Druga dva su snimljena na prošlom 41. Motohappeningu.

Izvor: Automoto-portal.hr