HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosport40. INA Delta Rally se vraća u Zagreb, vozi se i na Bundeku!
40. INA Delta Rally se vraća u Zagreb, vozi se i na Bundeku

40. INA Delta Rally se vraća u Zagreb, vozi se i na Bundeku!


Puno očekujemo od ovogodišnje jubilarne reli utrke – 40. INA Delta Rally, koji se ponovo vozi u Zagrebu. Unatoč kriznim godinama, utrka se održala do danas.

Osim same krize, nerijetko možemo čuti kako je autosport zaboravljena grana sporta, što je svakako pogrešno. Ove godine će se utrka održavati i uz pomoć Grada Zagreba, te nekada tradicionalnog sponzora industrije nafte INA, a s obzirom da je i jubilarna četrdeseta reli utrka očekujemo kako će biti “na nivou”.

40. INA Delta Rally se vraća u Zagreb, vozi se i na BundekuOno što nas posebno raduje, a što nam je nedostajalo proteklih godina je osim vožnji brzinskih ispita po zagrebačkom godrju i onaj najatraktivniji , a to je brzinski ispit na Bundeku, u samom gradu Zagrebu, na koji se tradicionalno znao okupiti velik broj gledatelja. Prema najnovijim podacima kojima raspolažemo (od 24.04.) za sada je prijavljeno 27 vozača, među njima Šebalj, Szilagyi, Lončarić, Mateša, Jemrić i mnogi drugi hrabri relijaši.

Slavlje počinje u petak, 9. svibnja ceremonijalnim startom kada će natjecatelji za Prvenstvo Hrvatske u reliju, kao i oni za Prventsvo centralne Europe (CEZ), krenuti sa startne rampe kod zgrade Ine na Aveniji Dubrovnik. U 19:01 prvo vozilo će krenuti na prvom brzinskom ispitu, prologu pokraj Zagrebačkog Hipodroma i jezera Bundek, preko Omladinskog mosta do parkirališta iza Inine zgrade. Drugu subotnju, etapu čine dva kruga od po tri brzinska ispita preko i u okolici zagrebačkog gorja, Sljemena. Time se Delta vraća svojim starim i poznatim stazama koje su bile izazov na najbolje relijaše Europe.

Organizatorima i vozačima želimo puno uspjeha i sportske sreće! Vidimo se na utrci 40. INA Delta Rally!