HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosport39. Zagreb Delta Rally održan u Dugom Selu: Jubilarna peta pobjeda Jure Šebalja i Tonija Klinca

39. Zagreb Delta Rally održan u Dugom Selu: Jubilarna peta pobjeda Jure Šebalja i Tonija Klinca


Rally s najdužom tradicijom ove je godine održan u Dugom Selu, a uz pobjedu posade Šebalj/Klinc obilježili su ga fanatični navijači braće Škalić i teško izlijetanje mađarske posade Vavika/Baumhakl

Organizatori AK Delta i AMK Dugo Selo spojili su dva legendarna relija – Deltu i Martinski, a zaslužuju pohvale i odabirom itinerera, jer je svih 11 brzinskih ispita prolazilo preko ‘trokuta’ na Martinbregu, gdje se tradicionalno okuplja najviše gledatelja. Legendarni skok na bregu i ovaj je put imao svoje žrtve, a ekstatična podrška publike svim posadama kulminirala je bakljadom prilikom posljednjeg prolaska Tomislava i Zdravka Škalića u atraktivnoj Ladi VFTS.

Odvoženo je 10 brzinskih ispita, jer je 7. brzinac prekinut i otkazan nakon teškog izlijetanja mađarske posade u Lanceru Evo VIII. Vozač Tibor Vavika završio je u bolnici, ali ozljede srećom nisu teške. Bilo je ukupno sedam izlijetanja, a uz nekoliko kvarova utrku je od 36 posada završilo njih 24.

Šebalj i Klinc u Mitsubishiju Lanceru Evo IX bili su najbrži na devet brzinaca pa njihova pobjeda nije bila upitna, a reli su završili sa 24,3 sekunde prednosti ispred posade Szilagyi/Csanyi u istom autu. Zanimljiva se borba vodila za treće mjesto generalke, a Nenad Lončarić i Tomislav Pazman u Imprezi su tu poziciju izborili tek na predzadnjem brzincu i na kraju završili sa samo osam sekundi prednosti ispred posade Šaškin/Bruner u Evu X.

Skoro do kraja vodila se borba za najbolju posadu u autima s prednjim pogonom, a nakon cjelodnevnih izmjena pozicija najbržima su se pokazali Manuel Kodelja i Vedran Bužić u Renaultu Cliu, dok su Davor Mihelić i Mateo Butorac u Citroenu C2 R2 na posljednjem brzincu prestigli Vladicu Rabrenovića i Anu Gojić u Cliu.

Već spomenuta braća Škalić s Ladom na kraju su osvojili deveto mjesto generalke, ali definitivno su zaslužili epitet najatraktivnije posade na reliju.

Rezultati:

1. Šebalj/Klinc (Mitsubishi Lancer Evo IX) 44.53.0
2. Szilagy/Csanyi (Mitsubishi Lancer Evo IX) +24.3
3. Lončarić/Pazman (Subaru Impreza STI) +1.50.9
4. Šaškin/Bruner (Mitsubishi Lancer Evo X) +1.59.0
5. Žakelj/Selan (Mitsubishi Lancer Evo IX) 2.48.5
6. Kodelja/Bužić (Renault Clio) +5.10.5
7. Mihelić/Butorac (Citroen C2 R2) +5.24.9
8. Rabrenović/Gojić (Renault Clio Ragnotti) +5.26.2
9. Škalić/Škalić (Lada VFTS) +5.39.7
10. Siladić/Durak (Ford Fiesta ST) + 6.36.0

Potpune rezultate možete naći na stranici http://www.vola-racing.com/rallypro/akdelta