HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosport38. Croatia Rally – Luca Rossetti očekivano pobjednik

38. Croatia Rally – Luca Rossetti očekivano pobjednik


Aktualni europski prvak vozeći Abarth Grande Punto S2000 dominirao je sva tri dana, bio najbrži na 10 od 15 brzinaca te pobijedio s 1,42 minute prednosti ispred sunarodnjaka Luce Bettija. Treće mjesto osvojio je Poljak Maciej Oleksowicz.

Rossetti je u posljednji dan ušao s minutom prednosti ispred Bettija, a na četiri subotnja brzinca u Gorskom kotaru prednost je povećao za još 42 sekunde. Rossettijeva pobjeda nije bila upitna, ali ipak je bilo pun uzbuđenja na stazi u subotu poslijepodne, a situaciju su zakomplicirali kiša, izlijetanja i kvarovi.

Veliki dvoboj vodio se za treće mjesto. Piero Longhi je  u treću etapu ušao sa 6,6 sekundi prednosti ispred Oleksowicza. Poljak je bio najbrži na prvom prolasku brzincem Platak i preuzeo je treće mjesto. Na drugom prolasku preko Platka Longhi je sa Škodom stao malo prije cilja i zablokirao cestu, pa je brzinac prekinut svima iza njega dodijeljeno je isto vrijeme. Oleksowicz je tako smireno mogao sačuvati svoje treće mjesto do kraja relija.

Najbolji hrvatski vozač bio je Niko Pulić, kojemu je Longhijev gubitak donio napredak na sedmo mjesto generalke.

Treći dan relija se zasebno bodovao za Prvenstvo Hrvatske, pa su ponovno startali neki koji su odustali ranije, primjerice Szilagy i Dobrila, a Šebalj je mogao krenuti od nule, bez velikog zaostatka iz prvog dana. To je iskoristio na najbolji mogući način, pobijedivši na tri brzinca, no na posljednjem je zapeo te izgubio 42,5 sekunde prednosti koji je imao ispred Pulića. Na kraju je Pulić pobjednik u konkurenciji PH s 4,9 sekundi prednosti ispred Šebalja.

Treće mjesto u ovom posebnom bodovanju u konkurenciji PH je danas osvojio Tomas Hrvatin. Slično kao u priči sa Šebaljem i Pulićem, tako je i ovdje treće mjesto tijekom tri brzinca držao Nikola Dobrila s Citroenom C2, ali je na posljednjem brzincu Hrvatin s Renaultom Clio preuzeo njegovo mjesto.

Evo i rezultata utrke.

Izvor: Automoto-portal.hr