HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosport38. Croatia Rally – FIA prvenstvo Europe ovaj vikend

38. Croatia Rally – FIA prvenstvo Europe ovaj vikend


Hrvatska je i ove godine domaćin najboljim europskim rally posadama. U četvrtak 19. svibnja 2011. godine u 18 sati u srcu Rijeke na pješačkoj žili kucavici riječkog Korza startat će „38. Croatia rally 2011.“ čiji je počasni pokrovitelj Predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović.

Ovogodišnji rally drugo je bodovno natjecanje FIA Prvenstva Europe u rallyu, a ujedno se boduje i za Prvenstvo Srednjeeuropske zone (CEZ), Međunarodno regionalno prvenstvo Hrvatske, Državno prvenstvo Hrvatske ( kao dva bodovna natjecanja), Prvenstvo Regije Zapad HAKS-a i Prvenstvo Primorsko-goranske županije.

Prijavljeno je 59 posada iz deset europskih zemalja: Italije, Poljske, Slovenije, Mađarske, Bugarske, Francuske, Bosne i Hercegovine, Češke, Austrije i naravno Hrvatske.

Pred nama su tri dana oktanskih adrenalinskih uzbuđenja. Sudjelujuće posade očekuje zahtjevan itinerer ukupne duljine 746,45 km. Vožnjom cestama Primorsko-goranske i Istarske županije najbolji europski asovi, kao i oni koji to tek žele postati, stizati će tri dana do krajnje atraktivnih dionica brzinskih ispita. Očekuje ih ukupno 15 „brzinaca“ na osam različitih lokacija čija je ukupna duljina 246,45 km.

Ovisnike o brzinama, benzinskim parama i uzbuđenjima oktanskih atrakcija na četiri kotača očekuju tri nezaboravna dana užitaka.

Grad Rijeka drugu je godinu za redom domaćin ove značajne međunarodne sportske manifestacije, a Hrvatski auto i karting savez odgovoran prema FIA Međunarodnoj automobilističkoj federaciji organizaciju je povjerio domicilnom riječkom Autoklubu „M.R.C. Sport“. Zahtjevnog i krajnje izazovnog posla promocije prihvatila se talijanska tvrtka „United Business Sport Events“ koja je i najzaslužnija za bogat i sadržajan višednevni prateći program zabave, sporta i ljepote.

Croatia rally nastavlja tradiciju najstarije automobilističke manifestacije u nas i jedna je  od dvije, uz brdsku utrku u Buzetu, što su u sustavu FIA europskih prvenstva.

Organizator je za trajanja „38. Croatia rallya“ pripremio i bogat prateći program. Tako će se održati izbor za „Miss Croatia rallya“, potom natjecanje u vještini „Pit Stop Grand Prix“ i „Music Rally Party“. Uz brzine okolicom Rijeke u njenom centru pravi vatromet ljepote, vještine i vrhunske glazbe. Za svakog ponešto od ranih prijepodnevnih sati sve do kasnih noćnih. Rijeka živi oktanski.