HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosport37. Zagreb Delta Rally ove se godine ne vozi!

37. Zagreb Delta Rally ove se godine ne vozi!


37. Zagreb Delta Rally ove se godine ne vozi!Delta Rally se NEĆE održati! Tradicionalna hrvatska relijaška utrka poznata nadugačko i naširoko, ove se godine neće voziti. Neslužbeno već neko vrijeme osluškujemo šuškanja koja govore o (ne)održavanju Delta rallyja, no čini se kako je voda došla do grla. Dragi moji ljubitelji autosporta, ove godine ćete ostati kratkih rukava!

Malo prije smo dobili službeni poziv AK Delta potpisan od predsjednika kluba Drage Šavore u kojem nas pozivaju na službenu novinarsku konferenciju na kojoj će nam detaljno objasniti zašto se ove godine ne vozi Delta, najstarija i najpoznatija reli utrka u ovom dijelu Europe, a koja se trebala održavati od 13-15. svibnja. I sami možemo pogoditi razlog – globalna ekonomska kriza koja i dalje drma auto industriju, ali vjerojatno je veći razlog onaj koji se odnosi na pokrovitelje. Već je prošle godine bilo problema s tradicionalnim velikim pokroviteljem INA-om, koja je trenutno u velikim problemima radi navodnih afera o kojima svakodnevno čujemo. Drugi veliki faktor sigurno je Grad Zagreb koji se ponosio ovom utrkom, a čini se da je i u njihovim "redovima" sve krcato financijskim i drugim problemima oko poslovanja Holdinga. Nećemo ulaziti u te priče jer nas to ionako ne zanima, ali činjenica je da su to neki od faktora koji su možda i presudni za neodržavanje Delte.

Točne detalje o tome saznat ćemo u ponedjeljak 8. ožujka, u zagrebačkom hotelu International u 11:00 sati, na kojoj će, kako očekujemo, govoriti čelnici AK Delta domaćini utrke.

Očekujemo ekskluzivne informacije za Automanija.com portal. U međuvremenu, evo nekoliko video priloga s prošlogodišnje Delte, kako bi vidjeli što ćete propustiti.

37. Zagreb Delta Rally ove se godine ne vozi!

Foto: Automanija.com (2009)