HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosport36. Rally Saturnus – na slovenskom reliju Hrvatin – Kuzmić, posada Opatija motorsporta

36. Rally Saturnus – na slovenskom reliju Hrvatin – Kuzmić, posada Opatija motorsporta


Ovoga se vikenda, od 10-12. svibnja, održava se 3. natjecanje MRC-a, 36. Rally Saturnus. Ovo je najduži reli u kalendaru na kojem će posade loviti i europske bodove u FIA Europskom pokalu koef. 10, Centralno europskoj zoni(CEZ), nacionalnim prvenstvima Slovenije i Hrvatske.

Ukupna dužina relija je 373,40 km od čega 193,10 km otpada na 11 brzinskih ispita koji se voze na 6 različitih lokacija. Reli se vozi u okolici Ljubljane do su servisna zona, start i cilj relija u oklici Sportskog centra Stožice. Na startu će se naći i posada Hrvatin – Kuzmić, članovi Opatija motorsporta. Rally se nastavlja u subotu kada dečke čeka 6 brzinskih ispita, 3 različita sa po 2 prolaska svakim.U nedjelju su na rasporedu još 4 brzinca na 2 lokacije, svaki po 2 puta. Prve posade na cilju se očekuju oko 14:30.

Rally Saturnus na slovenskom reliju Hrvatin Kuzmić 02

Donosimo dojmove posade pred polazak u Ljubljanu…

“Još jedan reli iz snova je pred nama. Famozni Saturnus na kojeg smo još kao klinci odlazili gledati zvijezde kojih u prošlosti nije malo nastupilo na njemu. Uvodne dvije utrke u Austriji su nam pokazale da nam ide na nepoznatom terenu i puni samopouzdanja odlazimo u Sloveniju. To ne znači da su nam apetiti porasli. U našoj prvoj sezoni na svim utrkama do kraja sezone cilj ostaje isti,završiti rally. Mislimo da zabavu i guštiranje više ne trebamo ni spominjat a do sada je toga bilo u izobilju. Reli je vrlo dugačak i trebat će mnogo sreće i opreza za dovest se do cilja. Pošto sa ovim relijem zatvaramo polovicu sezone, počinjemo polako razmišljat i o ukupnom poretku gdje svakako jednu od najvažnijih stvari čini završavanje relija.

Kompletnu našu pozornost usmjeravamo na Mitropa cup. Pošto se Saturnus Rally boduje i za Prvenstvo Hrvatske, veselili smo se susretu sa starim rivalima sa domaćih staza. Međutim, lagali bi kad bi rekli da nismo malo razočarani odazivom naših posada. Osim velikih dečki, Szilagyi-Csanyi, Šaškin-Bruner, Vavika-Baumhakl, uz nas i Prodana, PH je spalo na naše klupske kolege Mihelić-Butorac,naše sugrađane Katić-Rubinić i naše legende Šamec-Šams. Tu je i Austrijanac Rumpler. Iskreno ne razumijemo, ali svako zna za sebe pa u razloge ne bi ulazili. Veselimo se druženju sa spomenutom ekipom, a smiješi nam se i visok plasman generalke PH. Malo šale, to nam je nebitno, htjeli smo samo usporediti se sa nekima iz HR i vidjeti dali nam je austrijska avantura donijela neke pomake u našoj brzini. Nadamo se da će ovo krnje PH privući veliki broj gledatelja iz HR i da će se ponoviti HR zastave sa cilja Prebla. Osjećaj je zaista bio neponovljiv.

I za kraj bi samo htjeli napomenuti da sa našim prijateljem Viliamom Prodanom na desnom sicu neće sjediti Zdravko Draženović koji će zbog privatnih obaveza preskočiti Saturnus a na njegovo mjesto će uskočiti Bojan Krota, naš novi-stari član. Želimo mu dobrodošlicu a Zdravku poručujemo da će nam falit. Toliko od nas,od srijede ćemo vas iz Ljubljane izvještavat putem naše stranice na Facebook-u …”