HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosport31. Buzetski dani – sjećate se ove sjajne međunarodne brdske utrke? Evo i naš video!

31. Buzetski dani – sjećate se ove sjajne međunarodne brdske utrke? Evo i naš video!


S malim zakašnjenjem, ali bolje ikad nego nikad, montirali smo i naš video koij smo snimili na buzetskoj utrci. Podsjećamo vas, Talijan Faggioli je dva puta rušio rekord staze!

Vrući trkaći vikend doživjeli smo u Buzetu, na Europskom prvenstvu brdskih auto utrka. Očekivali smo dva dana vrhunskih sportskih uzbuđenja, no dobili smo i puno više – novi rekord staze, prvake Faggiolija, Krainca i Borkovića koji su bili itekako raspoloženi za vožnju, te najluđu publiku na Komušnici koja je i ove godine priredila nezaboravan doček vozača.

S ponosom možemo reći kako je i naš Automanija.com tim kao medijski pokrovitelj bio oba dana na utrci, uživao u sjajnom vremenu i gostoljubivošću Buzećana.

Jednostavno se osjećalo u zraku kako je bilo idealno za utrkivanje, što je potvrdio i Faggioli u prvoj utrci u kojoj je srušio prošlogodišnji rekord – novi je iznosio 2:12.158. Očekivali smo kako će se u drugoj utrci malo “opustiti”, no ponovo nas Faggioli iznenađuje još boljim rezultatom od 2:11.858. Publika je veličanstveno pozdravila rekordera, a ono pravo dogodilo se naravno na legendarnoj Komušnici na kojoj već 20 godina publika vozače nagrađuje nezaboravnim vatrometom.

Pregled cijele utrke možete vidjeti i ovdje:
31. Buzetski dani: Simone Faggioli dva puta rušio vlastiti rekord iz 2011. godine

Zahvaljujemo se Davidu Komariću na snimanju ovog video materijala s buzetske utrke.