HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosport3. Rally show Santa Domenica vozi se ovog vikenda – prijavljeno gotovo 90 vozača!

3. Rally show Santa Domenica vozi se ovog vikenda – prijavljeno gotovo 90 vozača!


Hrvatska reli sezona još nije završena, barem ne ona koja se boduje za Prvenstvo Sjeverne lige. Ovog se vikenda vozi atraktivna utrka “3. Rally show Santa Domenica”, blizu Svete Nedelje.

Entuzijasti jednog od najmlađih hrvatskih auto klubova, AKK Sveta Nedelja, treću godinu za redom organiziraju pravu makadamsku poslasticu za sve ljubitelje oktana i brzine. Zbog neočekivano velikog broja prijava (na privremenoj listi sada je 90-ak posada iz zemlje i inozemstva), start prvog brzinskog ispita počet će u 08:30 (umjesto u 9 sati, kako je ranije najavljeno).

Ovoga puta show će se bodovati kao završno natjecanje Prvenstva Sjeverne lige, a osim u lov na bodove, vozači će 24. i 25. studenog krenuti i u potragu za dobrom zabavom, koje ni prethodnih godina u okolici Svete Nedelje nije nedostajalo. Niže možete vidjeti i tri video priloga – najavu za ovogodišnju utrku, te kako je bilo na prvoj i drugoj utrci.

Radi se o natjecanju s klasičnim mjerenjem vremena, ali i ocjenjivanjem najatraktivnijih prolazaka te najdaljeg skoka na kružnom brzinskom ispitu od 13,20 km koji će se voziti u oba smjera, u 4 prolaska, ukupne dužine nešto više od 53 km. Sama konfiguracija brzinskog ispita i ove će godine pružiti priliku vozačima da pokažu svoje umijeće, ispitaju vlastite granice i okušaju se na iznimno atraktivnoj makadamskoj podlozi.

Interes vozača za sudjelovanje u ovom zimskom izazovu raste iz godine u godinu, pa će nam tako zadnjeg vikenda u studenom pravi spektakl prirediti čak 60-ak posada iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Švedske i Srbije. Okolica Svete Nedelje vrvjet će snažnim automobilima, a stazama će juriti i vrlo atraktivna Subaru Impreza S9 WRC. Taj je automobil nekada vožen na svjetskom rally prvenstvu, a u Hrvatsku ga po prvi put u povijesti našeg auto sporta dovode Mađari Janos Szilagyi i Botond Csanyi. Uzbudljivu utrku garantira i dolazak njihovih sunarodnjaka – posada Peter Ranga/Laszlo Hideg sigurno neće razočarati u Mitsubishi Lanceru EVO IX R4.

Snažnoj konkurenciji pridonosi i višestruki slovenski prvak Darko Peljhan sa suvozačem Igorom Kacinom, a glavni pretendenti za pobjedu među automobilima s pogonom na dva kotača su posada Novak/Čar u Škodi Fabiji R2 te iznimno brzi Mađari Gabor Kiraly i Alexandra Molnar.

U lov na dobru zabavu kreću i članovi kluba domaćina, koji će se na startu pojaviti u velikom broju. Među njima će se naći i aktualni državni prvaci Juraj Šebalj i Toni Klinc (Mitsubishi Lancer EVO IX), a na Savršćaku ćemo gledati i veterana Nenada Lončarića, koji u kombinaciji s Tomislavom Pazmanom iz natjecanja u natjecanje oduševljava prisutne dinamičnom vožnjom (Subaru Impreza STI). U najjačoj će se klasi s Mitsubishi Lancerom EVO III po prvi puta okušati Daniel Vojvodić i Tajana Držić, a s nestrpljenjem se očekuju i prolasci braće Škalić u senzacionalnoj Ladi VFTS.

Nekadašnja skijaška reprezentativka Nika Fleiss upravo je na Rally showu Santa Domenica okusila čari auto sporta, a po novu dozu adrenalina dolazi s Danielom Šaškinom i ove godine.

Ako ste ikada poželjeli doživjeti rally iz perspektive suvozača a nikada niste imali prilike za to, nipošto ne propustite zimski oktanski izazov koji vam sprema ekipa iz AKK Sveta Nedelja. Naime, u sklopu promotivnih vožnji organizatori će i ove godine nagraditi posjetitelje nezaboravnim iskustvom. Ne oklijevajte ni sekunde – 24. i 25. studenog u Svetoj Nedelji i na brzinskom ispitu Savršćak očekuje vas nezaboravan provod, puno adrenalina i odlična atmosfera. I za kraj, vesela vijest: ulaz je besplatan.

3. Rally show Santa Domenica bez sumnje će zadovoljiti i one najzahtjevnije. Uvjerite se u to sami 24. i 25. studenoga!

Privremena lista prijava nalazi se na stranicama AKK Sveta Nedelja.