HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosport3. Inter cars Učka 2016 je pred nama – očekujemo odličnu utrku

3. Inter cars Učka 2016 je pred nama – očekujemo odličnu utrku


Legendarna staza, velik broj natjecatelja i atraktivan popratni program samo su neke od zanimljivosti koje očekuju posjetitelje utrke 3. Inter cars Učka 2016.

Druga je to po redu ovogodišnja utrka iz  kalendara HAKS kupa u formula driver vožnjama. Novitet je taj da je od ove sezone natjecanje upisano i u FIA kalendar, pa tako osim hrvatskih natjecatelja, mogu nastupiti i bodovati se svi licencirani natjecatelji iz inozemstva. Natjecanje će se održat u svom, sad već tradicionalnom, ljetnom izdanju, 17. srpnja na legendarnoj brdskoj stazi na Učki. Cjelokupni program počinje dan ranije (16. srpnja) u vremenu od 16 do 19 sati kada je zakazan tehnički prijem u samom centru, dok u nedjelju, 17. srpnja u 9:00 sati starta trening, a potom i tri bodovne vožnje.

Natjecanje će se održati na stazi duljine 3000 metara s osam šikana, a očekujemo preko stotinu natjecatelja iz Slovenije, Italije, Austrije, Srbije i Hrvatske koji će se bodovati za HAKS kup i Prvenstvo istarske rivijere.

Prošlogodišnja izdanja pokazala su se kao puni pogodak, kako u sportskom segmentu tako i u turističkoj valorizaciji manifestacije koja je imala direktan financijski input u uslužni sektor na Opatijskoj rivijeri.

3. Inter cars Učka 2016 je pred nama - očekujemo odličnu utrku 02

Vozači će djelomično biti usporeni sa osam šikana, koliko ih je predviđeno duž staze, dok će zavoji biti čisti.

Zbog održavanja utrke  dio županijske ceste od centra Veprinca do Poklona bit će zatvoren u nedjelju, 17.07.2016. od 8 do 19 sati.

3. Inter cars Učka 2016 je pred nama - očekujemo odličnu utrku 03