Autosport Vremeplov


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosport25. studenog – dan sjećanja na WRC prvaka Richarda Burnsa

25. studenog – dan sjećanja na WRC prvaka Richarda Burnsa


Na današnji dan obilježavamo dvije stvari povezane uz rally prvaka Richarda Burnsa: 25. studenog 2001. osvojio je naslov prvaka svijeta, a točno 4 godine kasnije umro je od tumora na mozgu.

Richard Burns jedan je od vozača koje ljudi opravdano zovu legendama, svojim vožnjama ali i ponašanjem izvan utrka stekao je milijune obožavatelja, a prerana smrt donijela mu je kultni status. Prvak svijeta bio je 2001. vozeći Subaru, prije toga dvaput je bio drugi na svijetu, a momčadske naslove prvaka osvojio je 1998. s Mitsubishijem i 2002. s Peugeotom.

U WRC-u je odvezao 104 utrke, pobijedio je 10 puta. Posljednju WRC utrku odvozio je 2003. u Kataloniji za Peugeot. Zbog bolesti je prekinuo karijeru, a nažalost umro je sa samo 34 godine na današnji dan 2005. godine.

RichardBurns2001_1

No, datum 25. studenog povezan je uz Richarda Burnsa i po puno veselijoj prigodi. Naime, na taj dan 2001. godine osvojio je naslov prvaka svijeta. Dogodilo se to na posljednjem rallyju prvenstva, u Velikoj Britaniji. Utrku je Burns, uz stalnog suvozača Roberta Reida, završio na trećem mjestu, iza Peugeotovih vozača Gronholma i Rovanpere, ali i treće mjesto mu je bilo dovoljno za osvajanje naslova prvaka.

Naslov je osvojio sa samo dva boda prednosti ispred Colina McRaea i tri boda ispred Tommija Makinena, koji na posljednjem rallyju nisu došli do cilja.

Te godine u prvenstvu su se mogli vidjeti WRC automobili čak devet proizvođača (Peugeot, Ford, Subaru, Mitsubishi, Hyundai, Škoda, Citroen, Seat, Toyota), što je usporedbi s današnjom situacijom nezamislivo. I još jedna zanimljivost iz 2001., Junior WRC prvak tad je postao Sebastien Loeb.

Richard Burns rođen je 17. siječnja 1971. u Readingu u Engleskoj, a u biografiji piše da je aute počeo voziti već s osam godina (!?). Kao tinejdžer je učio voziti u rallyškolama i sportskim autoklubovima, a karijeru mu je pokrenuo rally entuzijast David Williams, koji mu je kupio Peugeot 205 GTi. S tim je autom Burns 1990. svojio Peugeot Challenge, a jedna od nagrada je bilo sudjelovanje na WRC utrci u V. Britaniji.

Burns-Reid1

Roberta Reida je Burns upoznao 1991. godine i otada je ovaj par postao nerazdvojan. Iduće godine Williams ga je sponzorirao sa Subaru Legacyjem, a uz pomoć Prodrivea osvojili su Nacionalno prvenstvo. Najmlađi britanski prvak postao je 1993. godine kao član Subaru Rally Teama. S istom ekipom nastupao je iduće dvije sezone u Azijsko-pacifičkom prvenstvu, ali nije propuštao WRC rally u V. Britaniji, pa je 1995. osvojio treće mjesto iza Sainza i tadašnjeg svjetskog prvana Colina McRaea.

Tri sezone, od 1996. do 1998., Burns je vozio za Mitsubishi. S njima je osvojio svoju prvu WRC pobjedu, 1998. na Safari rallyju. Druga pobjeda bila je na britanskom RAC rallyju, onom legendarnom rallyju na kojem je Carlosu Sanzu ‘crkla’ Toyota 500 metara prije cilja, pa je prvak svijeta postao Tommi Makinen.

RichardBurns2001_3

Od 1999. do 2001. Burns je opet vezan za Subaru, ovaj put za Subaru World Rally Team, pod vodstvo Davida Richardsa i Prodrivea. S njima je postao prvi Englez svjetski prvak. Nakon toga prešao je u Peugeot. Nije više uspio pobijediti (osim u Argentini ali je kasnije diskvalificiran zbog prelaganog auta), no vrijedno je skupljao bodove i Peugeot je postao ekipni prvak.

U vrhu poretka Burns je bio i 2003. godine, s teoretskom šansom da na posljednjem rallyju osvoji naslov prvaka. No, vozeći se prema mjestu održavanja utrke, zajedno s Markkom Martinom, onesvijestio se. U bolnici su mu otkrili tumor na mozgu, i tu je početak kraja priče.

Još za njegova života osmišljena je kompjuterska igrica Richard Burns Rally. Nakon njegove smrti Subaru je napravio nekoliko posebnih izdanja Impreze, a osnovana je i zaklada Richard Burns Foundation.