HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosport24. Rally Opatija početkom svibnja – vrijeme za nove pobjede!

24. Rally Opatija početkom svibnja – vrijeme za nove pobjede!


Nakon dvije austrijske postaje Mitropa rally kupa na redu je Hrvatska, nakon više od dvadeset godina Mitropa je opet u Lijepoj Našoj i to u turističkom biseru Jadrana, Opatiji.

Na listi prijava nalazi se 57 posada iz osam Europskih zemalja od čega 25 posada koje se natječu u Mitropa rally kupu  garancija su pravog oktanskog uzbuđenja tijekom prvomajskog vikenda. Brzinski ispiti identični kao i prošle godine, u petak dva prolaska brzincima „Permani“, a u subotu također po dva prolaska brzinskim ispitima „Brest“, „Račja Vas“ i „Mune“.

Što je o opatijskom reliju rekao Viliam Prodan:
“Nakon dva austrijska nastupa, onog vrlo dobrog na Rebenlandu te problemima okovanog Lavanttala, pred nama je domaći nastup u Opatiji, u jednu ruku prednost u drugu ruku veliki pritisak. Nadamo se da će nas ovoga puta problemi zaobići te se u najboljem svijetlu predstaviti domaćoj publici na dobro znanim brzinskim ispitima na obroncima Ćićarije i u opatijskom zaleđu. U Opatiju dolazimo kao trećeplasirani u ukupnom poretku Mitropa rally kupa te je na nama da to i opravdamo pred našim ljudima u našem kraju, a da neće biti jednostavno garantira brojna lista prijava s jakim imenima iz osam europskih zemalja. Problem s kočionim sistemom koji nas je pratio na Lavanttal rallyu je riješen, ekipa i auto su spremni, mi smo također spremni te s nestrpljenjem čekamo start u petak.

Ovim putem pozivamo sve ljubitelje oktana, automobila i sporta općenito da posjete Opatiju tijekom ovih praznika te da uživaju u vrhunskim automobilima i vrhunskim pilotima.”

Sportski pozdrav!

24.Rally Opatija početkom svibnja - vrijeme za nove pobjede 02