HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosport24. Opatija Rally – naš Viliam Prodan peti u generalci, treći u Mitropa kupu

24. Opatija Rally – naš Viliam Prodan peti u generalci, treći u Mitropa kupu


Kažu kako su odradili sve po planu, pripreme za utrku protekle su dobro, tako da je konačni rezultat – 5. u generalci i 3. u Mitropa kupu. Trenutno su drugi u ukupnom poretku Mitropa kupa nakon tri utrke.

U petak su na rasporedu bila dva brzinska ispita. Kiša, klizavo, mnoštvo publike uz stazu, utrka je bila teška, ali oba brzinca su odradili savršeno. Nakon prvog dana Viliam Prodan je bio na četvrtom mjestu generalke i u vodstvu Mitropa kupa.

U subotu se vrijeme popravilo, kiša je stala, ali prvi je brzinac bio po mokrom terenu. Nakon njega bili su 3. u ukupnom poretku i prvi u Mitropa kupu. Za drugi brzinac odrađena je izmjena guma, staza se osušila i sve je proteklo praktički savršeno. Na kraju utrke uspjeli su zauzeti 5. mjesto u ukupnom poretku, te 2. mjesto u Mitropa kupu. Dali su sve od sebe, no dvije posade s osjetno jačim automobilima su ih prestigli – pobjednik Mađar Kristian Hideg, te Slovenac Aleks Humar koji ih je prestigao na posljednjem brzincu i s osjetno jačem Renault Cliu R3t i pobjednici Mitropa kupa.

Evo što je na kraju rekao Viliam Prodan:
“Na kraju možemo reći da smo jako zadovoljni svojim nastupom, vrlo dobro pripremljeni za sve uvjete koji su bili pred nama te nam sada slijedi pauza od gotovo mjesec dana u kojoj ćemo se nastojati što bolje pripremit za nadolazeći Saturnus Rally koji će se održati u Slovenskom Velenju krajem svibnja”.

Do novog javljanja sportski pozdrav!

24. Opatija Rally - naš Viliam Prodan peti u generalci, treći u Mitropa kupu 02