HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosport22. Nagrada Stubičkih Toplica – Memorijal Slobodana Pavlović (brdska utrka)

22. Nagrada Stubičkih Toplica – Memorijal Slobodana Pavlović (brdska utrka)


Idućeg se vikenda, od 25-26. travnja 2015. godine, na poznatoj lokaciji vozi nova 22. Nagrada Stubičkih Toplica – Memorijal Slobodana Pavlović.

Ova je utrka poznata kao jedno od najtežih i najpopularnijih automobilističkih natjecanja na brdskim stazama u našoj zemlji i redovito privlači značajan interes medija i sponzora, te veliki broj natjecatelja i publike. Organizatori s mnogo sportskog entuzijazma godinama uređuju najtežu brdsku stazu u Hrvatskoj, koja u dužoj inačici, sa svojih 9.993 metra, predstavlja i najdužu brdsku stazu u Europi, a po zahtjevnosti glede konfiguracije zavoja, uspona i raznovrsnosti sasvim sigurno i jednu od najtežih.

Unatoč teškim prilikama u kojima se u devedesetim godinama prošlog stoljeća razvijala ova priredba, ona je dugo zauzimala jedno odo vodećih mjesta u našoj zemlji, a po svim organizacijskim mjerilima već tada je trebala biti i natjecanje za prvenstvo Europe u čemu su priječili isključivo sigurnosni uvjeti glede kvalitete asfaltne podloge i nedovoljnih zaštitnih ograda, što je i razlog što se četiri godine (2004.-2007.) ova utrka nije se mogla organizirati na svojoj domicilnoj stazi “Zagorje”, već je uz jednu godinu neodržavanja, dislocirana u Mariju Bistricu, Ogulin i Skradin.

22. Nagrada Stubičkih Toplica – Memorijal Slobodana Pavlović (brdska utrka) - najava 02

Velika ulaganja za sanaciju i uređenje prometnice Pila – Hunjka, pa time i staze “Zagorje”, koja su realizirana 2008. godine, od strane Grada Zagreba, Županije Krapinsko Zagorske i Općine Stubičke Toplice, te sponzora AK “INA DELTA” Zagreb, doprinjela su da, sada možemo slobodno reći, kako se na ovu stazu može vratiti brdska auto utrka, kao jedno priznato i prestižno natjecanje koje ima svoj image u domaćim i međunarodnim sportskim krugovima, te uz veću podršku medija i sponzora ponovno krenuti sa kandidaturom za prvenstvo Europe.

Ranija uspješna organizacija ove priredbe i novo uređena staza, opravdavaju optimizam organizatora i potiču njihov konačni cilj dobivanja najvišeg međunarodnog statusa – natjecanja za prvenstvo Europe.

Ne zaboravite – idući vikend je na rasporedu brdska utrka 22. Nagrada Stubičkih Toplica – Memorijal Slobodana Pavlović.

22. Nagrada Stubičkih Toplica – Memorijal Slobodana Pavlović (brdska utrka) - najava 03