HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosport21. Rally Opatija 2012 – četvrta sezonska utrka na rasporedu je za desetak dana

21. Rally Opatija 2012 – četvrta sezonska utrka na rasporedu je za desetak dana


Opatijska rivijera i park prirode Učka, prvog vikenda u 10. mjesecu, pretvorit će se u pravu oktansku meku. Naime, 5. i 6. listopada održava se 21. izdanje opatijskog rallya.

Ukupna dužina rallya iznosi 144,23 kilometra s četiri brzinska ispita (11:59 BI 1: Veprinac 1; 13:12 BI 2: Veprinac 2; 15:47 BI 3: Učka 1; 17:00 BI 4: Učka 2), u duljini ukupno 46,68 kilometara, a natjecanje se boduje za Međunarodno Regionalno Prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo Hrvatske te Prvenstvo Auto i karting lige Zapad.

– Petak, 28. 09. 2012. do 24 sata, posljednji je dan prijava s redovnom članarinom dok će se lista prijavljenih objaviti 2. listopada. Cijeli oktanski ‘šušur’ počinje u petak, 5. listopada na opatijskom mulu (Zert), gdje će biti smješten park vozača s posebnim zabavnim programom u caffe baru Galija. Verifikacija dokumenata zakazana je za subotu, 6. listopada, kao i svečano otvaranje natjecanja koje je predviđeno u 11:15 sati, nakon čega kreću vožnja četiri brzinska ispita na Učki. Završetak rallya predviđen je u 18:00 sati na opatijskom mulu, dok će se proglašenje pobjednika i podjela nagrada održati u Grand hotelu četiri opatijska cvijeta s početkom u 20:30 sati, kazao je Igor Puž ispred organizatora iz AK Opatija.

Opatijsku rally karavanu predvodit će posada Juraj ŠEBALJ/Toni KLINC (AKK ‘Sveta Nedjelja’); Janos SZILAGYI/Csanyi BOTOND (AK ‘Delta Sport’);Viliam PRODAN/Zdravko DRAŽENOVIĆ (AK ‘Buzet Autosport’); Manuel KODELJA/Vedran BUŽIĆ (AK ‘Buzet Autosport’). Dok će ‘domaće’ boje braniti Sebastijan IVŠIĆ/Alen BARIŠIĆ (AK ‘Opatija’); Paulo PETRETIĆ/Elvis PUŽ (AK ‘Matulji Racing’/AK ‘Opatija’); Igor PUŽ/ Tihomir PAŠIĆ (AK ‘Opatija Motorsport’); Sebastian ČEPAR/Elvino SVETIĆ (AK MRCSport); Davor MIHELIĆ/Mateo BUTORAC (AK ‘Opatija Motorsport’); Tomas HRVATIN/Damir KUZMIĆ (AK MRC Sport/AK ‘Opatija Motorsport); Robert GRBAC/Sandra SRDOČ (AK ‘AD-Astra’) i Igor GAUŠ/Andi AFRIĆ (AK ‘AD-Astra’).

Trenutno je 35 prijavljenih posada, no obzirom da je ostalo vremena za prijave, očekuje se da će se prijaviti još vozača. Sve informacije vezane uz tehničke karakteristike kao i obrazac za prijavu može se preuzeti na službenim stranicama rallya na ovoj adresi.