Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovosti205 primjeraka Porschea 918 Spyder opozvano na servis

205 primjeraka Porschea 918 Spyder opozvano na servis


Kad automobil platite 850.000 dolara ne očekujete da ćete od proizvođača dobiti izvanredni poziv za servisiranje. Upravo to, ne prvi put, događa se vlasnicima Porschea 918 Spyder. Njih 205 pozvano je na servis zbog neke greške na šasiji.

U Posrcheu su tijekom interne inspekcije kvalitete otkrili problem na dijelu šasije (nisu imenovali ni specificirali kojem dijelu) koji se nalazi na 205 prodanih primjeraka modela 918 Spyder. Kupci su izravno kontaktirani i pozvani za zamjenu.

Iz Porschea napominju da se radi o preventivnoj akciji, jer dosad nije zabilježena nijedna pritužba niti se pojavio neki konkretni problem s tim dijelom šasije, ali njihova je obaveza problem riješiti prije nego se nešto dogodi. U problematičnoj seriji automobila upotrijebljen je dio koji je došao od dobavljača, a Porsche ne može jamčiti za njegovu stalnu funkcionalnost. Ispravak greške, odnosno zamjena dijela, traje dva dana i naravno da neće biti naplaćena vlasnicima.

Ovaj opoziv nije prvi s Porscheom 918 Spyder, jer prije nekoliko mjeseci je manja količina automobila morala biti prekontrolirana zbog odstupanja od specifikacija na nekim dijelovima ovjesa, točnije stražnje osovine.