Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovosti2019 BMW X7 se pojavio na snježnom testiranju, donosimo i video

2019 BMW X7 se pojavio na snježnom testiranju, donosimo i video


Nakon godina čekanja BMW je konačno odlučio uskočiti u luksuznu seriju SUV terenaca s novim modelom – BMW X7. Prošle ga je godine predstavio u konceptnoj izvedbi, a čini se kako je došlo vrijeme za premijeru.

Naime, ova se priča provlači već desetak godina. Iako se njemački automobilski div nekako više koncentrirao na “obične” automobile. Kako se tržište mijenja, tako je i porasla potražnja za SUV vozilima, pogotovo u Kini gdje doslovno obožavaju BMW-ove X5 i X6.

I tako su kompanijini menadžeri odlučili dati zeleno svjetlo za ovaj projekt. Novi bi BMW X7 trebao konkurirati već etabliranim imenima na globalnom automobilnskom tržištu kao što su Cadillac Escalade, Mercedes-Benz GLS, Land Rover Range Rover Long-Wheelbase, Lincoln Navigator i nadolazeći Jeep Grand Wagoneer.

Novi SUV bi trebao ležati na produženoj platformi modela X5, dobit će takozvani CLAR fleksibilni dizajn koji smo prvi puta vidjeli na BMW-ovoj Seriji 7, a nakon toga i na Seriji 5. Lagana konstrukcija na ovom masovnom SUV-u centralni je dio oko kojeg je razvijena CLAR platforma.

Što se tiče pogonskih agregata možete očekivati samo ono najbolje. Spominje se kako će BMW X7 imati “plug-in hybrid” inačicu, odnosno hibridni pogon, uz standardni V8, a nešto se šuška i o V12 motoru. Ako je ovo posljednje istina, mogao bi se pojaviti i u M760i M Performance modelu.

U nastavku pogledajte u ovom videu kako BMW X7 izgleda (i zvuči) u živo… na snijegu…