Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobili2015 Ford Mustang – ovo je potpuno novi sportski automobil!
Ford Mustang

2015 Ford Mustang – ovo je potpuno novi sportski automobil!


Novi Ford Mustang, inače šesta generacija ovog legendardnog američkog “muscle” trkača izgleda drugačije od svih dosadašnjih modela.

Jedna od najvažnijih informacija koje morate znati o novom trkaču je kako je ovaj Ford Mustang namijenjen globalnom tržištu, gotovo 50 godina nakon što je predstavljen originalni Ford Mustand, davne 1964. godine na auto sajmu u New Yorku.

Ford Mustang

Prvo što ćete uočiti je drugačiji dizajn, pogotovo prednje maske. Iako smo se već navikli na poznati sportsko agresivan i pomalo bezobrazan izgled starijeg Mustanga, ovaj novi djeluje profinjenije, ali i dalje vrlo sportski. Iskreno, novi Ford Mustang nam se sviđa.

Pod haubom će se nalaziti poznati V6 i V8 motori, ali novost je i 2,3 litarski EcoBoost motor koji razvija 305 konja. Top model, Ford Mustang GT, imat će 5,0 litarski V8 motor od 420 konja. Moći ćete odabrati ili standardni 6-brzinski ručni mjenjač ili 6-brzinski automatski s “papučicama” oko upravljača.

Ford Mustang

Ovaj Ford Mustang dolazi uoči proslave 50. godišnjice ove slavne marke, a što će se sigurno na poseban način proslaviti 17. travnja 2014. godine. U novi je Mustang ugrađeno i pregršt nove tehnologije. Svakako preporučujemo da pogledate (i poslušate zvuk motora!) video priloge. Uživajte!