Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobili2014 Chevrolet Corvette C7 – premijera novog modela na 2013 Detroit Auto Showu

2014 Chevrolet Corvette C7 – premijera novog modela na 2013 Detroit Auto Showu


Iako će ovaj slavni samerički sportski automobil iz “muscle” obitelji službeno biti predstavljen tek u siječnju na auto salonu u Detroitu, saznali smo pokoji podatak i ranije. A imamo i video.

Jedan od očekivanijih sportskih automobila koji bi se trebao pojaviti iduće godine svakako je novi Chevrolet Corvette, ili kako su ga kodno nazvali – C7. Jasno, trenutno aktualni model nosi oznaku C6 tako da je ovo i logičan naziv za njegovog nasljednika. U Chevroletu čuvaju sve informacije oko ovoga automobila kao zmija noge, no ipak smo nešto uspjeli izvući.

Sve slike koje vidite su renderirane i nisu pravi prikaz novog C7 modela. No, nadamo se kako ćemo uskoro uloviti i one prave slike 🙂

Saznali smo kako će pod haubom imati novi 6,2 litarski LT1 V8 motor. Osnovni model će razvijati 450 konja, a s raznim tunerskim paketima snaga bi trebala rasti i za nekoliko stotina konja. Kako bi što bolje iskoristili snagu motora, iskoristili su svaku liniju, svaki ventil i svaki milimetar automobila.

Pri tome se nadamo kako neće izgubiti na svom atraktivnom izgledu koji je uvijek bio prepoznatljiv i drugačiji. Čim vidite ovaj automobil na cesti znate da se radi o Corvetti, tu nema dileme.

Čekanju će biti kraj 13. siječnja, kada je na rasporedu 2013 Detroit Motor Show. Jedva čekamo. A do tada pogledajte i video koji slijedi, odnosno njih tri, dobit ćete dimenziju više o novom C7 modelu.