Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosport2. Racemaster motorsport 2017 – Iva i Nenad Damarija u autoslalomu

2. Racemaster motorsport 2017 – Iva i Nenad Damarija u autoslalomu


Nastup na međunarodnom FIA CEZ autoslalomu se očito isplatio za Ivu i Nenada Damarija, rezutati nisu izostali.

Poslije niza vrhunskih rezultata i pobjeda na domaćim stazama pulski bračni par Iva i Nenad Damarija, članovi Autokluba Pula-Rovinj, odlučili su se za nastup na značajnom međunarodnom FIA CEZ natjecanju Prvenstva Srednjeeuropske zone u autoslalomu.

Nastupili su u konkurenciji 55 sudionika iz Bosne i Hercegovine, Mađarske i Hrvatske na „2. Racemaster motorsport 2017.“, natjecanju što je održano na kružnoj stazi Zalužani, nadomak Banja Luke, u susjednoj Bosni i Hercegovini.

Nenad Damarija osvojio je u Autobianchiu A112 treće mjesto ukupnog poretka iza dvojice Mađara Istvana Schebeka (Lotus Elise) i Martina Bognara (Citroen Saxo). Samo mjesto slabija od supruga Nenada nastupivši istim automobilom bila je Iva, pa su se tako u grupi 2 oboje našli na pobjedničkom postolju na drugom, odnosno trećem mjestu.

Uz njih dvoje u Banja Luci nastupila su još dvojica hrvatskih vozača, članovi SAK Samobor. Dario Mučnjak u Citroenu AX Gti  bio je drugi u grupi 3 (šesti ukupno), dok je nešto slabiji plasman ostvario Samir Smailagić u Smart Roadsteru.

U domaćem Prvenstvu BiH  pobjedu je slavio Ivica Malić iz Jajca (Citroen AX Gti) koji se u ukupnom poretku plasirao tek na sedmo mjesto prepustivši sve ispred sebe sudionike iz gostujućih zemalja.