HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosport2. Croatian Drift Challenge utrka na CDC-a Grobničkom sportskom aerodromu 1-2. srpnja

2. Croatian Drift Challenge utrka na CDC-a Grobničkom sportskom aerodromu 1-2. srpnja


Svega nekoliko dana dijeli nas od druge runde Croatian Drift Challengea, prestižnog hrvatskog natjecanja čiji će domaćin ovaj puta biti sportski aerodrom Grobnik, treću godinu za redom.

Kao i protekle godine uz drift održat će se i STREET RACE SHOW gdje je svoj dolazak najavilo preko 100-ak automobila iz cijele regije. Performanse svojih vozila i ubrzanja na 402 metra (četvrt milje) pokazat će automobili sa preko 1000 konjskih snaga!

Za sve posjetitelje tu su već  poznate TAXI drift vožnje, no ovog puta organizatori obaviještavaju da će broj vožnji biti ograničen stoga požurite i okusite čar drifta. Standardno će biti organiziran RC drift (auti na daljinsko upravljanje), uz uvijek atraktivne hostese, nagradne igre i prateći program.

Podsjetimo, drift je tehnika vožnje automobila u kojoj vozač namjerno zanosi vozilo kako bi mogao bočno kliziti ali pritom zadržava maksimalnu kontrolu. Pred vozača stavlja izazov da na atraktivan način, bočnim proklizavanjem i zanošenjem zadnjeg kraja prelazi zadanu stazu. Prilika je, ujedno, da najbolji drifteri pokažu kako vješto nadovezati jedan za drugim zavojem i oduzeti dah gledateljima. Izbor auta iznimno je važan, no uspjeh prije svega ovisi o vozačevu umijeću, što znači da se osim profesionalaca ovim sportom mogu baviti i entuzijasti – amateri.

Drift je nastao u Japanu otkud se vrlo brzo proširio svijetom te je svojom atraktivnošću, twin driftom i odlično pripremljenim automobilima svih marki privukao zanimanje šire javnosti. Vožnju kvalifikacija i top 16 najboljih koji voze twin drift ocjenjuju suci. Ocjenjuje se kut, brzina i putanja vozila, spretnost vozača i naravno atraktivnost. Sve ono što garantira vrhuski show za gledatelje i fanove.

Posjetitelji će moći uživati u atraktivnim hostesama ili potražiti osvježenje u ponudi jela i pića. Cijena ulaznice je 50 kn, a ulaz je otvoren od 12:00 h u Subotu, a od 09:00 h u Nedjelju.

Očekujemo vas na Sportskom aerodromu Grobnik i zabava je zagarantirana! Potražite CDC i na Facebook stranicama. Kako je to izgledalo prošle godine možete vidjeti na videu niže.