HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosport17. Rally Poreč će zaokružiti ovogodišnju reli sezonu

17. Rally Poreč će zaokružiti ovogodišnju reli sezonu


Završnica Prvenstva Hrvatske u rallyu, 17. Rally Poreč, održat će se prvog vikenda u studenom u Istri. Svakako pogledajte i odlični najavni video u nastavku. Utrka se vozi od 4-5. studenog ove godine.

Rally Poreč održat će se sedamnaestu godinu uzastopce i okupit će posade iz Hrvatske i regije koje će se natjecati na 278 km dugačkom itinereru koji se sastoji od 12 brzinskih ispita duljine 90 km.

Prvi dan natjecanja, petak 4. studeni počet će tehničkim pregledom vozila u ranim jutarnjim satima na servisnom parkiralištu ispred dvorane Žatika. Neobavezni shakedown uslijedit će u 12:30, a startna rampa na Gradskom parkingu u centru Poreča na rasporedu je u 15:15. Prvi od ukupno tri brzinska ispita vozit će se u Taru i okolici, nakon čega slijedi i atraktivni prolog. Posade očekuju dva noćna prolaska brzinskim ispitom u centru Poreča, na Gradskom parkiralištu.

Subota, 5. studeni donosi čak 78 kilometara brzinskih ispita koji će se voziti u zapadnoj Istri. Posade će čak tri puta voziti 7,75 km dugački brzinac Tinjan, a po dva put će prolaziti Kanfanarom, Mugebom i Žbandajem. Ciljna rampa predviđena je u 19 sati na Centralnom gradskom parkiralištu u Partizanskoj ulici.

17-rally-porec-ce-zaokruziti-ovogodisnju-reli-sezonu-02

Pobjedu u Prvenstvu Hrvatske na Croatia rallyu već su osigurali Juraj Šebalj i Maja Sabol iz AKK Sveta Nedelja, no otvorena je borba za treće mjesto ukupnog poretka, kao i za pozicije u klasama. Prvi pobjednici porečkog rallya 1999. godine bili su Slovenci Darko Peljhan i Miran Kacin u VW Golfu IV Kit Car. Najbolje plasirana hrvatska posada bila je Antun Filipec i Tomislav Milakara u Fordu Escortu RS Cosworthu.

Prijave za natjecanje otvorene su do četvrtka, 27. listopada u ponoć, a službena lista prijava bit će objavljena na službenim internetskim stranicama www.rally-porec.eu u ponedjeljak, 31. listopada .