HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosport17. Nagrada Grada Kastva 2017 memorijal Josip Pilat – sve spremno za dokazivanje

17. Nagrada Grada Kastva 2017 memorijal Josip Pilat – sve spremno za dokazivanje


Upravo ova manifestacija trebala bi biti začetak obnove autocrossa s ciljem da već slijedeća sezona bude ona prava, natjecateljska, na više domaćih staza.

Na stazi „Glavica“ u Ribniku, nadomak Ozlja, nakon jednogodišnje pauze, u organizaciji Auto sportskog kluba „Kastavac“ iz Kastva i uz suorganizaciju Autokluba „Ozalj“ u nedjelju 8. listopada održava se „17. Nagrada Grada Kastva 2017. – Memorijal Josip Pilat“.

Tijekom dana odvijat će se dvostruki bodovni sustav Prvenstva Republike Hrvatske u autocrossu, domaćoj automobilističkoj disciplini koja proživljava određenu krizu, kako u broju sudionika, tako i u organizacijskom pogledu. Upravo ova manifestacija trebala bi biti začetak obnove autocrossa s ciljem da već slijedeća sezona bude ona prava, natjecateljska, na više domaćih staza, što je sve dio plana novog sportskog direktora Hrvatskog auto i karting saveza za autocross Deana Grpca. Pokrovitelji manifestacije su gradska vijeća Grada Kastva i Grada Ozlja, te Turistička zajednica Grada Kastva.

Vozi se na, trenutno jedinoj hrvatskoj autocross stazi „Glavica“ dugoj 888 metara.

Verifikacija vozača i tehnički prijem vozila prethodit će nedjeljnom prvom treningu što počinje u 9 sati. Od 9,45 sati voze se kvalifikacijske, a od 11,45 sati finalne vožnje prve bodovne utrke. Po završetku prijepodnevnog dijela slijedi isti ciklus i druge bodovne utrke, a proglašenje najuspješnijih predviđeno je oko 17 sati.