HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosport16. Međunarodni Samoborski Oldtimer Rally – povijesna vozila još jednom u akciji

16. Međunarodni Samoborski Oldtimer Rally – povijesna vozila još jednom u akciji


Polovicom mjeseca iz Samobora kreće druga vožnja PSL/2013 u disciplini A07-1, autorally utrka oltimer povijesnih vozila. Budite u Samoboru 16. lipnja!

Organizator ovog hvale vrijednog događaja je Udruga starodobnih vozila i tehnike Samobor. Kako saznajemo, rally se organizira sa svrhom predstavljanja sačuvanih i obnovljenih starih vozila, te druženja vlasnika i ljubitelja starih automobila i motorkotača.

U vožnji vozači moraju pokazati svoju vještinu vožnje. Posebne ispite čine ispit točnosti (IT) i ispit spretnosti (IS) koji se voze prema opisu i skici koji su sastavni dio putne knjige (itinerera). Inače, rally se boduje za Prvenstvo Hrvatske u oldtimerima i Prvenstvo Regije Sjever u disciplini A07/1 oldtimeri.

Na Rallyu mogu sudjelovati samo tehnički ispravna i registrirana vozila proizvedena do 31.12.1982. godine, a vozila proizvedena nakon toga datuma mogu sudjelovati na susretu uz dopuštenje organizatora te sudjeluju van kategorija.

Spomenimo i kako su svi vozači/ce dužni se pridržavati naznačenog ograničenja brzine te poštivati prometne znakove i ostale važeće prometne propise. Cijeli program rallyja možete vidjeti na 2. slici (gore).

Što još reći? Dođite u Samobor na oldtimer rally i – kremšnite!