HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosport14. Nagrada Grada Zagreba – 4. Memorijal Mire Nikolić – Špansko odlučuje prvake autoslaloma

14. Nagrada Grada Zagreba – 4. Memorijal Mire Nikolić – Špansko odlučuje prvake autoslaloma


Posljednje, osmo ovosezonsko natjecanje Prvenstva Republike Hrvatske u autoslalomu „14. Nagrada Grada Zagreba – 4. Memorijal Mire Nikolić“ održava se na Karting stazi Špansko.

Humanost će ovog vikenda među oktancima biti na punoj visini. Posljednje, osmo ovosezonsko natjecanje Prvenstva Republike Hrvatske u autoslalomu „14. Nagrada Grada Zagreba – 4. Memorijal Mire Nikolić“ održava se na Karting stazi Špansko u srcu Zagreba, a u spomen najtrofejnije i najbolje hrvatske vozačice svih vremena Mire Nikolić. Za nedjeljno natjecanje 23.listopada prijavilo se 85 vozačice i vozača iz 21 kluba, a uz bodove državnog osvajat će se i bodove Prvenstva Sjeverne lige i Prvenstva  Zagreba, pod pokroviteljstvo gradonačelnika Milana Bandića.

Humanitarni aspekt posvećen je malenoj bebi Nini Vidmar kćerki sportaša Martine Mihok i Zorana Vidmara, te unuke sportskih entuzijasta obitelji Mihok iz Dugog Sela. Nastavak je to prošle godine začete akcije s ciljem pomoći liječenja u inozemstvu kroz djelovanje Humanitarne udruge „Bubica trubica“. Uz to Deltaši provode i akciju pomoći mještanima Gunje donacijom priklpljenih knjiga i sportskih rekvizita.

Uz humanu notu posljednji ogled slalomaša imat će izuzetno sportski naboj. Odlučuju se prvaci i pobjednici. U ukupnom poretku Hrvoje Belinić (AK Pula-Rovinj) ima tek dva boda viška ispred najvećeg rivala Gorana Laušina (SAK Samobor), a njima su se nakon prije koji dan održanog natjecanja uz zagrebačko gradsko poglavarstvo priključila teorijski još trojica vozača,slijedom bodova Nenad Damarija (Pula-Rovinj), Mladen Đajić (Župa Dubrovačka) i Domagoj Belinić (Pula-Rovinj). Vrijedi spomenuti da je „ulog“ velik posebno za Hrvoja Belinića koji lovi treći uzastopni naslov državnog prvaka i Zlatni volan HAKS-a.

Marko Mirosavljević, ove godine član AK Pula-Rovinj već je osigurao naslov prvaka grupe serijskih automobila, a o preostalim pozicijama postolja završnice sezone odlučuju članovi SAK Samobor  Dario Mučnjak, Igor Bogović i Antun Laušin.  U grupi „Sprint“  međusobni ogled Hrvoja Belinića, Nenada Damarije i Gorana Laušina odlučuje o poretku tri najbolja.

Puljanka Iva Damarija (AK Pula-Rovinj) u konkurenciji vozačica, a mladi Antonio Hernaut (AKK Zanatlija) u juniorima osigurali su naslove prvaka i prije posljednjeg nastupa.

Članovi ekipe Autokluba Pula-Rovinj imaju četiri boda prednosti ispred SAK Samobora, pa će se novi prvak znati u nedjelju navečer.

Trkalište na karting stazi Špansko pripremljeno je na punoj duljini od 1.270 metra uz 35 slalom vrata i dodatne skupine osam čunjeva u nizu. Jutarnji sat od 8 do 9 rezerviran je za verifikaciju sudionika, trening je u 10,30 sati, a prva od tri bodovne vožnje starta u 13 sati neposredno po svečanom otvaranju. Pobjednici će zaslužena priznanja primiti oko 17 sati.

14-nagrada-grada-zagreba-4-memorijal-mire-nikolic-spansko-odlucuje-prvake-autoslaloma-02

Nedjelja, 23.10.
08:00 Početak rada prijemnog ureda, tehničkog prijema, liječničkog pregleda i verifikacije
09:00 Završetak rada prijemnog ureda, tehničkog prijema, liječničkog pregleda i verifikacije Početak pregleda trkališta (isključivo pješice)
09:30 1. sjednica Sportske komisije
10:00 Završetak pregleda trkališta
10:05 Zatvaranje trkališta (sigurnosno vozilo)
10:15 Pregled trkališta (Sportska komisija, promatrač)
10:30 Trening
12:00 2. sjednica Sportske komisije
12:15 Objava startna liste utrke
12:45 Svečano otvaranje natjecanja
12:55 Zatvaranje trkališta
13:00 1. vožnja
– 15 min, po završetku zadnje vožnje objava privremenih rezultata i 3. sjednica Sportske komisije
– po završetku 3. sjednice Sportske komisije objava konačnih rezultata i podjela nagrada