Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobili100 godina Maseratija – duga tradicija karizmatičnog trozupca

100 godina Maseratija – duga tradicija karizmatičnog trozupca


Maserati će uskoro proslaviti 100 godina svoga postojanja….

Maserati je osnovan u talijanskoj Bologni, 1.prosinca 1914., te je službeno započeo sa radom 14. prosinca 1914. godine. Kao glava tvrtke ustoličio se Alfieri Maserati, uz braću Ettorea i Ernesta. Ovaj trojac je bio zaljubljen u mehaniku i brzinu, a odlično su baratali i odgovorima na sva tehnička i komercijalna pitanja svoje tvrtke. Nakon smrti Alfieria, a uskoro će i jedan od modela nositi njegovo ime, četvrti brat Bindo pridružio se tvrtki, a kasnije i peti brat Mario koji je zaslužan za logotip Maseratia koji i danas krasi prednje maske tih jurilica. Prvi Maseratijev automobil izrađen je 1926. pod nazivom Tipo 26 koji je debitirao pobjedom 1926. na utrci Targa Florio.

Maserati 02

Maserati je nakon toga izvojevao niz pobjeda u utrkama poput Indianapolisa 500, te nekoliko pobjeda u Formuli F1. Godine 1963. iznenadio je izradom osobnog automobila, poznatog kao model Quattroporte. Nakon toga, kao već tada sportski automobilski brand, izašao je Ghibli i nova verzija Quattroporte-a kao inspiracija duge tradicije brzine i performansi koje su oduševile svijet.

Maserati 03

Višegodišnje djelovanje biti će službeno proslavljeno u Modeni od 19. rujna 2014. do 21. rujna 2014. gdje će se sastati 250 modela Maseratia iz cijelog svijeta…